Çerkezköy adayına sahip çıkmadı

22 Temmuz Pazar günü yapılan 23. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde MHP'den Tekirdağ 1. Sıra Adayı olan ve Çerkezköy'de ikamet eden Kemalettin Nalcı'ya, Çerkezköy'lü seçmenler beklenen ilgiyi göstermedi. Çerkezköy'de ancak AK Parti ve CHP'nin ardından 3. parti olabilen MHP, ancak 7 bin 419 oy alarak, kullanılan oyların %11.96'sını almayı başardı.

Çerkezköy adayına sahip çıkmadı
26 Temmuz 2007 Perşembe 07:59

Çerkezköy'den bir ismi listenin başına koyan ve en az Çerkezköy'den 15 bin ile 30 bin arasında bir oy bekleyen MHP İlçe Teşkilatı, Çerkezköy'de sandıklar açıldıkca şok yaşarken, diğer bölgelerden gelen oylar ile rahat bir nefes aldı ve Kemalettin Nalcı'yı Ankara'ya göndermeyi başardı.

3 Kasım 2002 yılında yapılan Genel Seçimlerde Çerkezköy genelinde 2 bin 418 oy alan MHP, 22 temmuz seçimlerinde oylarını yaklaşık %200 arrtırmasına rağmen, Çerkezköy'den aldığı sonuçtan memnun olmadı.

Çerkezköy tarihinde ilk defa 1. sırayı Çerkezköy'e getiren ve Çerkezköy'de en az 15 bin ile 30 bin arasında bir oy bekleyen MHP, sandıkta umduğunu bulamazken, tek tesellisi 1. Sıra Adayı Kemalettin Nalcı'nın diğer ilçelerden gelen oylarla il barajını aşarak, Tekirdağ'a gitmesi oldu. Çerkezköy'den beklediği oyu alamayan MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı sitem dolu konuşmada, "Çerkezköy'e başta Dr. Devlet Bahçeli, sonra il ve ilçe başkanlarımız ve tüm partililerimiz Çerkezköy'e bir onur verdi. Çerkezköy görevini tam yaptı mı, yapmadı. Ama ufak bir azınlıkta olsak biz görevimizi yaptık. Ama onlara diyoruz ki yapsanızda, yapmasanız da gidiyoruz. Çanakkale'yi ufak bir azınlık nasıl ufak bir ordu ile kazandıysa Çerkezköy'ünde zaferini kazanan yine MHP oldu.

Artık bundan sonra isterlerse 5, isterlerse 3, isterlerse 2 olsun. İlk biz olduk biliyorsunuz. Bundan sonra sayın diğer partilerin hepsi sıralayacakları adayları 1, 2, 3 diye koyacaklar ama geçmiş olsun" dedi.

Bir önceki genel seçimlerde 11 bin 50 oy alan AK Parti, son yapılan seçimlerde oylarını 25 bin 944'e çıkarmayı başarırken, AK Parti'nin oy oranındaki müthiş artış İlçe Teşkilatı ve AK Partili Belediyelerde memnuniyetle karşılandı. Özellikle Kapaklı ve Karaağaç'ta elde edilen zaferler AK Parti'nin iştahını kabartırken, 1.5 yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlerde iki beldeye de AK Parti Bayrağını dikmek için çalışmalar başladı.

AK Parti'nin Çerkezköy ve beldelerinde aldığı oy oranı ayrıca mevcut İlçe Teşkilatı'nın ve Belediye Başkanlarının da elini güçlendirirken, yaklaşan yerel seçimler öncesi muhalefete büyük bir de gözdağı verdiler.

3 Kasım'da 9 bin 128 oy alan CHP ise bu seçimde oylarını yaklaşık %95 civarında arttırarak 15 bin 668 oy almayı başardı. AK Parti kadar olmasa da oylarını arttıran CHP'liler, bu oyları yerel seçimlerde iddialı olmak ve üzerine koymak için çalışmalara başlarken, İlçe Başkanlığı'ndan Milletvekili olabilmek için istifa eden Fedahi Güven'in Milletvekili seçilememesine üzüldüler. Bir önceki seçimlerin süpriz partisi Genç Parti ise 3 Kasım'da aldığı 7690 neredeyse muhafaza ederken, 22 Temmuz'da yapılan seçimlerde 6690 oy almayı başardı. Türkiye genelinde çok büyük bir oy kaybı yaşamasına rağmen Genç parti Çerkezköy'de %13 civarında bir oy kaybı yaşadı. ANAP-DYP birleşmesi fiyaskoyla sonuçlanmasına rağmen Demokrat Parti adı ile seçimlere giren ve merkez sağın partisi olduklarını iddia eden DP ise Çerkezköy'de 3 bin 591 oyda kalırken, 3 Kasım'da yapılan seçimlerde DYP 2957 oy, ANAP ise 2185 oy almayı başarmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.