Çerkezköy Belediyesi Aşure dağıttı

Muharrem Ayı nedeniyle Çerkezköy Belediyesi tarafından Belediye Meydanı'nda aşure dağıtıldı. İki gün içinde Belediye görevlileri tarafından toplam 7 bin 500 kase aşure dağıtımı yapıldı.

Çerkezköy Belediyesi Aşure dağıttı
07 Aralık 2011 Çarşamba 00:00

Çerkezköy Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle aşure dağıttı. Her yıl cuma günü namaz çıkışı dağıtılan aşure, bu yılda Belediye Meydanı'nda yapıldı. Belediye görevlileri tarafından iki güni çinde toplam 7 bin 500 kase aşure dağıtıldığı belirtildi.
VATANDAŞLAR KASE KASE AŞURE YEDİ
İki gün içinde öğleden sonra başlayarak akşama kadar Belediye Meydanı'nda çevreden geçen vatandaşlara aşure dağıtan Belediye Görevlileri, ilk gün 3 bin 500 kase ikinci gün ise 4 bin kase aşureyi tüketti. Aşureleri tek tek dağıtan belediye görevlileri beraberinde plastik kaşıklarda verdi.
Toplam 7 bin 500 kase aşure dağıtılırken, belediye görevlilerinden aşureyi alan vatandaşlar Belediye çevresinde oturdukları yerden aşureleri yiyerek yollarına devam etti.
Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından bu yıl Muharrem Ayı nedeniyle Çerkezköylülere Belediye Meydanı'nda aşure ikramında bulunulması kararlaştırıldığını belirtti. İnce, "Muharrem Ayı'nı anmak Aşure'yi hatırlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik" dedi.
MUHARREM AYI VE AŞURE GÜNÜ
"Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Allah'ın ayı, günü ve yılı olmaz, ancak Allah'ın rahmetine ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz tarafından bu şekilde ifade edilmiştir.
Şura Günü ise Muharrem'in 10. günüdür. şura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir.
Hicrî senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü şura Günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, şura Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır.
Şura Günü'nün Allah katında da çok seçkin bir yerinin olduğunu Fecr Sûresinin ikinci âyeti olan "On geceye yemin olsun" ifâdelerinin tefsirinden anlaşılmakta.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.