ÇTSO’da programın ilk eğitimi gerçekleştirildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) her yıl üyelerine yönelik olarak ücretsiz düzenlediği eğitimlerin Mart ayı ilk eğitimi Lean Danışmanlık’tan Yalın Üretim Danışmanı Cevdet Dal’ın katılımıyla ÇTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

ÇTSO’da programın ilk eğitimi gerçekleştirildi
28 Mart 2016 Pazartesi 08:59

 ‘KAİZEN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME’ ANLATILDI

Konuşmacı Cevdet Dal, ÇTSO Konferans Salonu’nda ‘Kaizen ve Sürekli İyileştirme’ konulu semineri verdi. Kaizen ve Sürekli İyileştirme eğitiminin içeriğinde; Kaizen başlangıç oyunu, karlılık ve maliyetlerdeki yeni yaklaşımlar, yalın üretim sistemi ve tanımlanması, Yedi MUDA (israf) ve nedenleri, ofis süreçlerinde MUDA tanımları, 6 Temel kaizen kuralı, kaizen ve uygulama adımları, kaizen formları ve kullanılması, kaizen uygulaması öncesi alışması gereken ön yargılar, kaizen organizasyonu, yıllık kaizen planı, kaizen uygulamaları ve personel yönetimi, şirket bilgi paylaşım sistemi ve tek nokta eğitimleri ile yayılım konuları yer aldı.

“MALİYET, KALİTE, SERVİS SEVİYESİ, ESNEKLİK GİBİ KONULAR GİDEREK ÖNEM KAZANMAKTADIR”

Eğitimin hedefi ile ilgili bilgi veren yetkililer, “Hedef, firmalarda sürekli iyileştirme kültürünün yaratılması, iyileştirmenin her zaman mümkün olduğu ve bu iyileştirmenin sonsuz olduğu düşüncesinin yaygınlaştırılmasıdır. Her çalışanının işine iyileştirme anlamında katkıda bulunabileceği ve bulunması gerektiği düşüncesinin yaratılması eğitimin temel hedefidir. Günümüzde artık maliyet, kalite, servis seviyesi, esneklik gibi konular giderek önem kazanmaktadır. Bu özellikleri en iyi olan firmalar gelişmeye diğerleri ise pazar payı kaybetmeye başlayacaktır. Bu gelişmelerden hareketle firmalarda sürekli iyileştirme kültürünün yaygınlaştırılması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu eğitim ile kaizenin uygulanması için kişilere bir vizon kazandırılmaya çalışılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.