Darendeliler Derneği açıldı

Kısa bir süre önce kurulan Malatya İli Darende İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği haftasonu düzenlenen tören ile açıldı.

Darendeliler Derneği açıldı
28 Ekim 2008 Salı 00:00

Malatya İli Darende İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılış törenine Tekirdağ MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AKP İlçe Başkanı Sait Yazı ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN İLE VEKİL AÇTI

Uğur Mumcu Caddesi Erdölen Sokak No:5 Kat:2 (Yekeler İş Merkezi'nde) adresinde açılan Malatya İli Darende İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılış kurdelasını Tekirdağ MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AKP İlçe Başkanı Sait Yazı ve Dernek Başkanı Bayram Keleş birlikte kestiler.

İLK KONUŞMA BAŞKANDAN

Açılıştan önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçenin asli unsurlarından biri olan Derneklerden birinin daha açılışı için toplandıklarını belirterek, "Anadolumuzun ücre köşesinden gelen ve artık Çerkezköy'de yaşarak Çerkezköy'lü olan Darendeliler Derneğimizin açılışını yapacağız.

Burasının bir lokal veya Dernek Merkezi olarak değil de, kültürel etkinliklerin yapıldığı, acı ve sevinçlerin paylaşıldığı bir yer olmasını temenni ediyorum. Açılışını yapacağımız Darendeliler Derneği'nin başta Çerkezköy'de yaşayan Darendeliler olmak üzere, herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

HEMŞEHRİLERİNE HİTAP ETTİ

Belediye Başkanı Ali Ertem'in konuşmasının ardından Malatya doğumlu olan Tekirdağ MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı bir konuşma yaptı. Konuşmasında Çerkezköy ve Tekirdağ'da yaşayan, ekmeğini, aşını burada kazanan herkesin artık Tekirdağ'lı olduğunu belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Doğum yerimiz neresi olursa olsun artık burayı yurt edindik, burada yaşayacağız. İlçemizde bu tür faaliyetlerin olması, Derneklerin açılması çok güzel" dedi. "Gönül isterdi ki Çerkezköy'de yaşayan Malatyalılar bir bütün olsun fakat bu olmadı. Darendeliler ayrı bir Dernek kurdu. Bizlere hayırlı ve uğurlu olsun demek düşer" diyen MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı'nın konuşmasının ardından Darendeliler Derneği'nin açılışı yapıldı.

KİMLER KATILDI?

Derneğin açılışının ardından konuklara Darande yöresine has yiyecek ve içecekler ikram edildi. Malatya İli Darende İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışına Tekirdağ MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İl Genel Meclis Üyesi Behçet Güven, Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, AKP İlçe Başkanı Sait Yazı, AKP Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AKP Gençlik Kolları Başkanı Emrah Karaca, Belediye Meclis Üyesi M. Salih Yüzbaşı, Arif Seçgin, AKP İlçe Yönetimi'nden Yaşar Arslan, Gökhan İnce, Süleyman Ak, Salih Meral, Sait Tabala katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.