Ek binada geri sayım

Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Saray'da hayırsever işadamı İsmail Sarıkaya ve oğlu Zafer Armağan Sarıkaya tarafından yaptırılan İsmail-Hatice Sarıkaya Hastanesi'nin inşaatının devam ettiğini ve bu yıl içinde hizmete açılacağını ifade etti.

Ek binada geri sayım
23 Ağustos 2007 Perşembe 08:26

YILBAŞINDAN ÖNCE AÇILACAK

Devlet Hastanesi'ne hayırsever işadamı İsmail Sarıkaya ve oğlu Zafer Armağan Sarıkaya tarafından yaptırılan ek bina inşaatının kabasının tamamlandığını belirten Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz, geçtiğimiz günlerde ek bina inşaatı ile lgili yaşanan sıkıntının da son bulduğunu belirterek, "İnşallah kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelen Devlet Hastanesi Ek Binası'nı yılbaşından önce hizmete açacağız. İsmail Sarıkaya ve eşi merhum Hatice Sarıkaya'nın ismini taşıyacak ek binamız hizmete girdiği zaman ilçemizdeki önemli bir boşluğu doldurmuş olacak" dedi.

HEDEF 29 EKİM'DE AÇMAK

Ek bina inşaatını üstlenen işadamı İsmail Sarıkaya, artık kaba inşaatının tamamlandığını ve ek binanın içinin ince işlerine başladıklarını belirterek, "Allah sağlık ve sıhhat verirse ek bina inşaatını Ekim ayı içerisinde tamamlayıp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

SIKINTILARIMIZ ÇÖZÜLDÜ

Geçtiğimiz günlerde Saray belediyesi ile yaşanan sıkıntıların sona erdiğini belirten İsmail Sarıkaya, "Kaymakamımızın, Valimizin, Tekirdağ AK Parti Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut'un ve Çerkezköy Gazetesi'nin girişimleri ve çabaları ile sorunlarımızı aştık ve nihayet kanal bağlantımız yapıldı. Biz de bunun üzerine inşaatı devam ettirmeye ve 29 Ekim'de açılışını yapmaya karar verdik. Şimdi tüm yoğunluğumuzu buna verdik. İnşallah 29 Ekim'de ek binamızı hizmete açacağız" dedi.

50 YATAKLI OLACAK

Ek binanın giriş katında polikliniklerin olacağını ve toplam inşaat alanının 2 bin 380 metrekare olduğunu belirten İsmail Sarıkaya, "Ek binadaki odalar son derece modern, geniş ve büyük olacak. Her odada 2 hasta kalacak ve odalarda banyo, tuvalet mevcut olacak ve bölge halkının sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak" dedi.

SORUNLAR GİDERİLDİ

Saray Devlet Hastanesi'ne yapılan İsmail-Hatice Sarıkaya Ek Binasını yaptıran hayırsever işadamı İsmail Sarıkaya, ek bina inşaatı ile ilgili Ağustos ayı başında yaşanan sıkıntıların tamamen geride kaldığını ve şuanda Hastane inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Allah sağlık, sıhhat ve ömür verirse ek binamızı 29 Ekim'de hizmete açmayı planlıyoruz. Şuanda tüm yoğunluğumuzu buna verdik.

HEDEF ÇİFTE BAYRAM YAŞATMAK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 84. yılında Sarıkaya Ailesi olarak, bu ülkeye bir eser kazandırmanın mutluluğunu, gururunu yaşamak istiyoruz. İnşallah bir aksilik çıkmaz ve o tarihte bu çoşkuyu tüm Saray ve bölge halkı ile birlikte yaşarız" dedi.

Hastane ek binasına Kaymakamın, Vali'nin sahip çıktığını ve sonuna kadar kendilerini desteklediğini belirten İsmail Sarıkaya, "İnşallah biz de verilen bu desteklere ek bina inşaatını 29 Ekim'de teslim ederek cevap vereceğiz" dedi.

ZARA YERİNE NEDEN SARAY'A YAPTIRIYOR?

Sarıkaya Ailesi tarafından yaptırılan Saray'daki ek bina inşaatı devam ederken, işadamı İsmail Sarıkaya, kendi memleketi olan Zara'da yayın yapan 'ZARA HABER' adlı dergide yatırımı Zara yerine neden Sara'a yaptığını ise bakın şu ilginç röportajda nasıl açıklıyor:

ZARA HABER'DE ÇIKAN HABER METNİ

Akörenli hayırsever iş adamımız İsmail Sarıkaya yardımlarına, hayırlarına bir yenisini daha ekledi. Köyü Akören'in eksiklerine karşı her zaman duyarlı olan Sarıkaya bir hastane yaptırıyor. Ancak Sivas'a, Zaray'a değil Tekirdağ Saray'a. Başta bu yardımın yön değiştirmiş olmasını yadırgasanız bile dinleyince Sarıkaya'nın haklı olduğu yönlerde vardır diyebilirsiniz. Belkide bazen bu düşünceyle hareket eden ülke için büyük işlere imza atarak devletin yükünü azaltan insanları onure etmekte, onları taktakdir etmekte yetersiz kaldığımızın bir göstergesidir. Saray Devlet Hastanesi'ne 50 yataklı bir ek bina ve poliklinik odaları yaptıracak olan İsmail Sarıkaya ve oğlu Armağan Sarıkaya çalışmaların 2008 yılı başında biteceğini söyledi.

Bu Yardima Nasıl Karar verdiniz?

Öncelikle Bu konudaki duyarlılığı için oğlum Armağan Sankaya'ya çok teşekkür ediyorum. Bu konuda onun da büyük desicği oldu. Saray Devlet Hastanesi'nde yaşanan yer sıkmtısının had safhaya ulaşmasi üzerine, Saray Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan bize ulaşarak ek bina yaptırmak istediklerini söyledi. Bizim de zaten böyle bir düşüncemiz vardı.Aslında arzumuz bir okuldu. Ancak özellikle rahmetli eşimin de bazı sağlık sorunları olduğu için bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdik.

Yardımlarınızı Zara Yerine

Saray'a Yapmanızın Bir Nedeni var mıdır?

Uzun yıllar İstanbul'da kereste işi ile uğraştıktan sonra Saray'da bir arsa alarak buraya bir çiftlik yaptım ve yerleştim. Emeklilik dönemimin başında rahmetli eşimle Zara'ya bir okul yaptırmak istiyorduk. Bu konuda yeterince destek göremeyince bize sunulan teklife sıcak baktık. 50 yataklı ek bina ve polikliniklerin yapımım üstlendik.

Masrafları Vergiden Düşmeyecekmişsiniz, Doğrumu bu?

Evet. Tüm maliyeti biz karşılayacağız ve bunu da vergiden düşmeyeceğiz. Hayır olarak yaptığım bir işin vergiden de düşülmesini istemedim. Eşimin hayrına yapmayı arzuladığım bu hastaneye de onun adım vermek istiyoruz. Yani ek binanın adı İsmail-Hatice Sarıkaya Hastanesi olacak. Projeden Bahseder misiniz?

580 m2 inşaat alanı, 4 kat 50 yataklı, her odada banyı' ve tuvalet, 5-6 tane de tck kişilik oda ayrıca poliklinik odaları olacak. Sağlık Bakanlığı'nın hazırlattığı projeyi biz pek beğenmedik. Onun için oğlum Zafer Armağan Bey ile yeni bir proje oluşturduk.Bizim hazırladığımız proje Bakanlık tarafindan onaylandı. Kısa bir süre içinde çalışmaları başlatacağız. 2008 yılının başında da tamamlayarak Sağlık Bakanlığına teslim edeceğiz.

Güzel Bir Proje Ancak Sivas veya Zara'ya Yapılabilir miydi?

Bu konuda bir kırgınlığım olduğunu ifade etmek istiyorum. Köyüme yönelik birçok çalışma yaptım ancak destek görmediğim gibi farklı yaklaşımlarla da karşılaştım. Köye fırın yaptırmak istediğimde yapacak yer bulamadim. O dönemde yerini vermek isteyenlere bile engel olundu. Oysa benim köye yapılacak bir fırından çıkarım olamayacağı düşünülmedi. Tamamen köyüme ve köylüme yönelik bir çalışmaydı. Bunlar istisnai girişimler olabilir tüm köylüm için böyle bir ifadede bulunamam, ama duyarlı olan insanlar bu istisnai insanları engellemeliydi.

Sizlerin de bildiği gibi Akören'e külliye, cami, park yaptırdım, 1970'li yıllarda bir depo yaptırarak köyüme su getirdim. O günün koşullarında böyle bir çalışma hiçte kolay değildi. Yine Bağcılar'da bulunan 5 katlı bir binayı düşük fiyatla Derneğime vermek istedim. Hem lokal hem de ticaret için kullanılabilecek bir yerdi. Altında farklı amaçlar arandı. Fakat yine de köyüme ve köylüme kırgın değilim. Orası benim ata yurdum zaten öyle olsaydı bu güne kadar yapılan çalışmaların içinde olmazdım. Bundan sonrada yapılacak çalışmalarda gücüm nispetinde olmaya çalışacağım. Yıllardır rahmetli eşim de ben de Zara'ya bir okul yaptırmak istiyorduk. Bu konuda ilçede Belediye Başkanıyla, Kaymakamla, İlçe Milli Eğitim Müdürüyle görüştüm ancak yeterince hevesli görmedim onları. Saray'da da hastane açığı çıkınca bu projeyi üstlendik. Bu arada oğlum Armağan Bey'in de bu projenin oluşumunda önemli desteği ve katkısı oldu, derginiz aracılığı ile de kendisine teşekkür ediyorum.

Peki Bundan Sonra Yine Zara'da Gerçek Bir ihtiyaç Olur da Teklif Gelirse Böyle Bir Hayrınız Olabilir mi?

Bu tarz şeyleri önceden kestirmek zor. Bazen hiç aklınızda yokken de bu tür gelişmeler insanın önüne çıkabiliyor. Beşeri ilişkiler, zaman, bulunduğunuz ortam bu tarz girişimleri şekillendirebiliyor. Onun için şimdiden bir şey söylemek zor ama memleketime karşı duyarlı olduğumu bugüne kadar ispat ettim. Bundan sonrada böyle devam edeceğini söyleyebilirim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.