Ek binanın açılışı gerçekleşti

Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi ek binası düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Diyaliz Merkezi'ne hayırseverler Kadriye-Kenan Tunalı ismi verilirken yeni bina ile birlikte Diyaliz Merkezi 100 hastaya hizmet verebilecek

Ek binanın açılışı gerçekleşti
10 Mayıs 2015 Pazar 20:40

 AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi ek hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak,  SGK Çerkezköy Merkez Müdürü İshak Marangoz, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ahmet Üzgün, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nezahat Erdoğan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ile Birim Müdürleri, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin, Hayırsever Kadriye-Kenan Tunalı çifti, Türk Böbrek Vakfı bağışçıları ile davetliler katıldı.

BAĞIŞLAR İLE HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ

Törende açılış konuşmasını Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk yaptı. Erk, katılımcılara teşekkür ederken "Türk Böbrek Vakfı bağışlar ile her geçen gün büyüyor. Ek hizmet binamızın açılışında hayırsever Atilla Pamukçu ile Özgür Kartal'ın büyük katkıları var. Bağışçılarımızın katkılarına bizler de katkı ekleyerek ek hizmet binasını hizmete açtık. Atilla Pamukçu ile Özgür Kartal’a katkıları için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Malkara'da faaliyet gösteren Kadriye-Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi bir süre önce kapatıldı.  Bizler de Kadriye-Kenan Tunalı ismini Kapaklı’da yaşatmak istedik" dedi. 

100 HASTAYA HİZMET VERİR HALE GELDİK

Yaklaşık 10 yıldır Kapaklı başta olmak üzere çevre ilçelerdeki diyalize giren hastalara da hizmet vermekte olduklarını belirten Erk "Diyaliz Merkezimiz ilk açıldığında 45 diyaliz hastasına hizmet veriyordu. Ek bina inşaatı ile birlikte diyaliz merkezimizin kapasitesini yüzde 67 oranında artırdık. Şu an itibariyle diyaliz merkezimizde 100 hastaya hizmet verir hale geldik" ifadelerini kullandı. 

TÜRK BÖBREK VAKFINI KUTLUYORUM

Timur Erk'in konuşmasını sonlandırmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bir konuşma gerçekleştirdi. 2005 yılında yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirerek şu anki binayı hizmete açtıklarını belirten Mandalı "Bizden sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin Kapaklı Binası’nda da diyaliz merkezi açıldı. Bu şekilde hem Türk Böbrek Vakfı Kapaklı Diyaliz Merkezi hem de Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz merkezi hizmet veriyor. Türk Böbrek Vakfı’nı kutluyorum. Türk Böbrek Vakfı’nın sivil toplum kuruluşlarına önderlik yapmaktadır. Türk Böbrek Vakfı’nın ebediyete kadar yaşayacağına inanıyorum" dedi.

SAĞLIK İNSAN HAYATI İÇİN ÖNEMLİDİR

Törende daha sonra Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut bir konuşma gerçekleştirdi. Türk Böbrek Vakfı ve bağışçılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Akbulut "Sağlık insan hayatı için çok önemlidir. Bundan dolayı da sağlığa ne kadar yatırım yapılırsa azdır. Türk Böbrek Vakfı kurulduğundan bugüne insanlara katkı sunabilme adına faaliyet gösteriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

AKBULUT 'HAYIRLI OLSUN' DEDİ MANDALI 'HAYIR'

Kapaklı'nın yeni bir İlçe olduğunu ve bazı kurumların yeni oluştuğunu belirten Akbulut "Kapaklı Kaymakamlığı binası için bir süredir yer aranıyor. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın Beyaz Saray Düğün Salonu'nun olduğu alanı Kapaklı Kaymakamlığı hizmet binası için ayırmış, hayırlı olsun" ifadelerini kullanırken Akbulut'un ifadelerine Başkan Mandalı ellerini sallayarak 'hayır' cevabını verdi. Açılış sonrasında basın mensuplarının konu ile ilgili sorusunu cevaplayan Mandalı "Vaat etmekle mal tükenmez. Yok öyle bir şey" şeklinde yanıt verdi.

HAYIRSEVERLERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Açılış töreninde son olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz birer konuşma yaptı. Kaymakam Kubilay ile Gürbüz, Türk Böbrek Vakfı ile bağışçılara sağlamış oldukları katkılar nedeniyle teşekkür etti. Konuşmaların tamamlanması sonrasında Kapaklı Kadriye-Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi ek hizmet binasının yapımına katkıda bulunan Atilla Pamukçu ile Özgür Kartal’a birer teşekkür plaketi takdim edildi.  Açılış sonrasında davetlilere ikramda bulunuldu.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.