Gülerçin Koleji'nde Taş Devri oyunu

Gülerçin Koleji düzenlediği sosyal etkinlikler kapsamında bu ay, tiyatro etkinliği olarak “ Taş Devri ” adlı müzikli çocuk oyunu ekibi tiyatro gösterisi yaptı. Öğrencilerin büyük bir ilgi ve beğeni ile izlediği tiyatro gösterisinin oyuncularını profesyonel ve ünlü isimlerden oluşan M.K.M kadrosu oluşturdu

Gülerçin Koleji'nde Taş Devri oyunu
19 Nisan 2015 Pazar 13:04

Taş Devri adlı tiyatronun oyuncu kadrosu şu isimlerden oluştu: Engin Özer , Müge Oruçkaptan, Ender Hereke, Kübra Doğruer, Uğur Dişiaçık, Neslihan Rayman, Yılmaz Ulutaş, Gönül Şahin.

OYUNUN KONUSU

Engin Özer’in  yazıp ve yönettiği  tiyatronun özeti şöyledir : “Yozlaşmış olan dünyamızda maalesef sevgi, saygı, dayanışma yani manevi değerler yok olmuştur. İnsanlar sanal dünyada yaşamaktadırlar. İşte oyunumuzun kahramanı Can artık bu yoz dünyadan sıkılmıştır. Bu sıkıntısını etrafıyla paylaşırken uykuya dalar. Uykusunda kendisini taş devrinde bulur. Oradaki insanların temiz, dürüst, birbirlerine olan sevgi ve saygılı yaşam tarzı ona garip gelir ve kendi dünyasındaki olumsuzlukları orada uygulamaya çalışır. Ama yaptıklarının yanlış olduğunu anlayan Can pişman olur. Ve yanlışlıklarını anlatan bir mektup bırakarak üzgün bir şekilde ülkesine döner. Kardeşinin kendisini uyandırmasıyla kendine gelir. Şaşkın bir şekilde uyanan Can, annesi ve kardeşine Taş Devri’ndeki yaşadıklarını anlatmaya başlar. Canım annem, kardeşi rüyamda Taş Devri’ne gittim ve oradaki insanların birbirine olan saygısını, sevgisini ve dayanışmasını gördüm der. Annesinin de hoşuna gider ve birlikte şöyle bir mesaj verirler. Biz diyoruz ki günümüzde medeniyet ilerliyor, teknoloji gelişiyor ama bunun paralelinde manevi değerler( sevgi, saygı, dayanışma) bitiyor Keşke bu manevi değerler bitmese de Taş Devri’nde yaşasak"

SAYGI VE SEVGİNİN DEĞERLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİLER

Öğrenciler tiyatro gösterisinde hem müzik hem hareketlerle oldukça eğlendiler. Tiyatro sanatçılarının yapmış olduğu Taş Devri insanı taklitleri sayesinde öğrenciler eğlenceli dakikalar yaşadı. Hoş vakitler geçirirken bazı manevi duygularında önemini anladılar. Güldürürken düşündürür nitelikte olan tiyatro,  öğrencilere saygı, sevgi, dayanışma gibi manevi unsurların ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Gelişen teknoloji ile insan ilişkilerinin yozlaştığını dile getiren bu tiyatro öğrencilere değerlerimizi kaybetmememiz gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.