Hac için rekor müracaat

2008 yılı Hac ön kayıtları başladı. 12 Mart 2007 tarihinde başlayan kayıtlar 27 Mart tarihine kadar devam edecek. Kayıtların başladığı ilk gün Hac'ca gitmek için ilçemizden 200 kişinin Müftülüğe başvurduğu öğrenildi.

Hac için rekor müracaat

Kutsal topraklara gitmek için kayıt yaptıranların çok yoğun olduğunu belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, kura çekilişlerinin 4 Nisan tarihinde yapılacağını söyledi.

27 Mart tarihine kadar, daha önce hiç Hac'ca gitmemiş olanların yeni kayıt yaptırabileceğini ve daha önce başvuruda bulunanlarında kayıt yeniletebileceklerini belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, "12 Mart tarihinde başlayan Hac ön kayıtları 27 Mart tarihinde devam edecek. İki kategoride yapılan kayıtlarda birisi daha önce hiç Hac'ca gitmeyen ve 2008 yılında ilk defa Hac'ca gitmek üzere müracaat edenlerin yaptırdığı ön kayıt, Hac'ca gitmek için ön kayıt yaptırarak kuraya katılan ancak bugüne kadar her hangi bir sebeple Hac'ca gidemeyenlerin yaptırdığı kayıt yenileme" dedi, 27 Mart tarihine kadar, daha önce hiç Hac'ca gitmemiş olanların yeni kayıt yaptırabileceğini, daha önceki yıllarda kayıt yaptıranlarrın ise kayıtlarını yeniletebileceklerini belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin şunları söyledi:

BU SENE KAYIT YENİLETENLERDE KURAYA KATILACAK

"Kayıt yeniletecek olanlar 27 Mart tarihine kadar Müftülüğümüze nüfus cüzdanı fotokopisi ile herhangi bir ön kayıt ücreti ödemeksizin müracaat ederek form dolduracaklar ve kayıtlarını yeniletecekler. Geçtiğimiz sene Hac kayıtları yapılırken, kayıt yeniletenler kuraya katılmadan direk kutsal topraklara gönderilmişti. Fakat bu sene tüm kayıt yaptıran ve yeniletenler 4 Nisan tarihinde yapılacak kuraya katılacaklar.

DAHA ÖNCE HAC'CA GİDEN FAKAT YENİDEN KAYIT YAPTIRANLAR KURAYA KATILMAYACAK

Daha önce hiç Hac'ca gitmeyen ve 2008 yılında ilk defa Hac'ca gitmek isteyenler 27 Mart tarihine kadar kayıt yaptırabilecekler. Ön kayıt yaptırmak isteyenler banka şubelerinin herhangi birine giderek Hac Diyanet Hesabına 15 YTL para yatırarak, 2 dekont alıyor. Bu dekontlarla birlikte, nüfus cüzdanı ile Müftülüğümüze başvuruda bulunuyorlar.

Tek başına Hac'ca gidemeyecek durumda olan engelli vatandaşlarımızın müracaatları, Hac'ca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kabul edilecek ve bunların birlikte kuraya katılabilmesi için refakatçileri ile olan bağlantıları belirtilecektir.

Daha önce Hac'ca gittiği halde ön kayıt yaptırdığı tespit edilenlerin kayıtları silinecek, bunlar kura çekimine dahil edilmeyecek ve ön kayıt ücretleri de iade edilmeyecek" dedi.

İLK GÜN 200 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI

Hac başvurularının başlamasıyla birlikte yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ilk gün 200 kişinin kayıt yaptırmasıyla yoğun ilgi olduğunu gözler önüne serdi. Kurs kayıtlarının devam ettiğini belirten Müftü Mahmut Emin, kayıt yaptırmak isteyenlerin Çerkezköy Müftülüğü'ne başvuruda bulunulmalarını istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.