Huzursuzluk kaynağı oldu

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapılırken, toplantıya AKP Grup Sözcüsü Dr. Remzi Garip ve Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak arasında yaşanan tartışma ve gerginlik damga vurdu

Huzursuzluk kaynağı oldu
06 Ağustos 2014 Çarşamba 07:24

KOÇAK’TAN GARİP’E SERT ÇIKIŞ

Gündemin son maddesi olan Türk Metal Sendikası’na ait Huzurevi ile ilgili gündem maddesi görüşülürken söz alan AKP Grup Sözcüsü Dr. Remzi Garip, “Bir dilekçe okunuyor, kimin yazdığı belli değil” sözleri üzerine izleyiciler kısmında bulunan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak, Üzerinde yazıyor, konuşma ... ’ demesi üzerine ortam biranda ısındı.
 

MECLİS’İN BİR ADABI VAR HERKES UYACAK

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak’ın bu tepkisine sert tepki gösteren Dr. Remzi Garip, Koçak’ın dışarı çıkarılmasını isterken, araya giren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Böyle bir şey yok. Kusura bakmayın, kimse bir Meclis Üyesi ile böyle konuşamaz, konuşmaya hakkınız yok. Aranızda kişisel hesaplar olabilir ama bunu Meclise taşıyamazsınız. Meclis’in bir adabı var ve herkes buna uyacak” dedi.
 

ÇERKEZKÖY’E YAKIŞMADI

Belediye Başkanı Akay’ın müdahalesinin ardından gerginlik bitti sanılırken, toplantı sonunda Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak’ın Garip’e yönelik sözleri ve ‘Gelsene’ çıkışı üzerine Dr. Remzi Garip’in de ona doğru gitmesi üzerine ortam iyice gerildi. Araya giren Meclis Üyeleri ve basın mensupları Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak’ı Belediye Binası dışına çıkarırken , Remzi Garip binada kaldı ancak Koçak’ın öfkesi burada da bir süre devam etti. Çevresindekiler tarafından güçlükle sakinleştirilen Koçak, Belediye Binası önünden ayrılırken, yaklaşık 20 dakika sonra da Remzi Garip binadan ayrıldı. Bina dışında Sendika Başkanı Murat Koçak’ın nezaket kurallarını aşan sözler söylemesi çevrede bulunanlar tarafından şaşkınlık ile karşılandı.

 

OYSA TOPLANTI GÜZEL BAŞLAMIŞTI

Oysa Belediye Meclis toplantısı açılış ve yoklamanın ardından oldukça sakin başlamıştı. İlk olarak Belediye Başkanlığı’nın 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. Maddesine istinaden 3 adet sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretinin tespiti görüşülerek, Belediye’de 2 adet İnşaat Mühendisi ve 1 adet Elektrik Mühendisi’nin tam zamanlı ve sözleşmeli olarak çalıştırılması AKP’li Meclis Üyelerinin çekimser oy kullanmasına rağmen oy birliği ile kabul edildi.
 

AKP RET OYU VERDİ

Ardından Belediye’de dolu bulunan münferit bazı memur kadrolarında derece değişikliği yapılması görüşülerek, oylamaya geçildi. Bu sırada söz alan AKP Sözcüsü Remzi Garip, bu konunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesini isteyerek, orada görüşülmesini talep etti. Bunun üzerine CHP Sözcüsü Nedim Yılancı, bunun rutin ve kanuni bir zorunluluk olduğunu belirterek, Komisyon fikrine karşı olduklarını dile getirdi. Yapılan oylamada bazı kadrolarda derece değişikliği yapılması talebi AKP’lilerin ret oyu vermesine rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
 

Daha sonra gündemin 4. Maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğü’nün Grup Merkezi Belediye ve Ölçüler Ayar Memurluğu’nun yazısı görüşülerek, Çorlu Belediyesi Ölçü ve Ayar Memurluğu’na bağlanması oy birliği ile kabul edildi.

 

ARAÇ KİRALAMA İHALESİ 3 YILLIK OLACAK

Fen İşleri Müdürlüğü’nün araç kiralanması talebini görüşen Meclis bu gündem maddesini oy çokluğu ile kabul ederken, bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, daha önceki yıllarda araç kiralanması işinin 1 seneliğine yapıldığını ve kendilerinin bunu 3 yıla çıkartarak, maliyetleri daha aza düşürmek hedefinde olduklarını söyledi.
 

HİSSE SATIŞLARI KOMİSYONA

Araç kiralanma süresinin 3 yıllığına çıkarılmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’ne ait muhtelif hisselerdeki Belediye hisselerinin satışının görüşülmesine geçildi. Satılması talep edilen hisseler okunduktan sonra söz alan meclis Üyesi Hasan Sakallı, okunan parsellerde kaç metrekare Belediye hissesinin olduğunun Meclis Üyelerine söylenmesini isterken, Remzi Garip ise parselin %50’sinden fazlası Belediye hissesi olması durumunda satış yapılmamasını isteyerek, Belediye hisselerinin bu şekilde korunmasını istedi.
 

AYNI HASSASİYETİ TAŞIYORUM

Hasan Sakallı ve Remzi Garip’in taleplerine katıldığını ifade eden ve aynı hassasiyeti yaşadığını belirten Belediye Başkanı Akay, “O nedenle hisse satışlarını İmar Komisyonu’na havale edeceğiz. Orada tüm Meclis Üyeleri bunlar ile ilgili fikir sahibi olacaklar. Ben de Belediye hissesi, vatandaşın hissesinden fazla ise satışına karşıyım, aynı hassasiyeti gösteriyorum. Daha önce bunlar komisyona gönderilmeden yapılıyordu” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından muhtelif parsellerdeki Belediye hissesi satışları oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.


 

CAMİ YERİ TAHSİS EDİLDİ

Hisse satışlarının komisyona devrinin ardından İlçe Müftülüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1697 ada 1 nolu parselde yer alan Belediye arsasının dini tesis alanı olarak plan tadilatına işletilerek, cami yeri ayrılmasına ve arsanın Maliye hazinesine devrine oy birliği ile karar verildi.
 

Gündemin 9. Maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün muhtelif imar planlarında plan notu değişikliği yapılması talebi İmar Komisyonu’na havale edildikten sonra gündemin son maddesinde yer alan Türk metal Sendikası’na ait Huzurevi yeri ile ilgili sendikanın talebinin görüşülmesine geçildi.

HUZUREVİ HUZURSUZLUĞIU

Konu ile ilgili ilk önce Türk Metal Sendikası’nın talebi okundu. Okunan talep yazısında özetle planda Huzurevi olarak görünen alanın Kültürel Tesis ve Özel Eğitim Alanı olarak değiştirilmesi, arsa üzerindeki Belediye Meclisi tarafından konulan Huzurevi şartının kaldırılması, ruhsata bağlanmayan kısımların ruhsata bağlanarak, yapı izin belgesi verilmesi talep edildi. Bu işlemlerin gerçekleşmesi durumunda 6 bloktan olan Huzurevi’nin 4 bloğunun özel okul alanı olarak kullanılacağı ve iki bloğun ise Belediye’ye bedelsiz olarak verilmesi ön görüldü.
 

KOMİSYON KURULSUN ÖNERİSİ

Talebin okunmasının ardından Meclis Üyesi Hasan sakallı söz alarak, burasının yıllardır Çerkezköy kamuoyunun dilinde olduğunu belirterek, bir komisyon kurulmasını ve konuyu araştırmasını istedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Akay, kendisinin de aynı noktada olduğunu belirterek, “Yıllara sirayet etmiş bir mesele burası. 20 yıldır atıl durumda ve hiçbir işe yaramıyor. Burayı nasıl kamuya, Çerkezköy’e faydalı hale getiririz onun derdindeyiz. Bende her partinin yer alacağı bir Komisyonun kurulmasını istiyorum. Normalde Komisyon’da CHP’nin 3 ve AKP’nin 2 üyesi olması lazımken, ben 2 CHP, 2 AKP ve 1 tane de MHP’nin üyesi olmasını istiyorum. Derdimiz burayı kazandırmak Çerkezköy’e ve kamuya. Biz onun hesabındayız”  dedi.
 

GARİP KONUŞTU KOÇAK MÜDAHALE ETTİ

Akay’ın ardından söz alan Garip, Huzurevi yerinin kendi Belediye Başkanlığı döneminde Türk Metal Sendikası’na Huzurevi yapılması şartı ile tahsis edildiğini, o Meclis’te yer alan ANAP, DYP ve RP’li Meclis Üyelerinin büyük bir heyecanla bu konuya sıcak baktıklarını belirterek, “O gün tek yumruk olundu ve böyle bir karar alındı. Şimdi bu yazıyı kim yazmış bilmiyorum ama böyle bir talep var” açıklamasını yaptı. Bu sırada izleyiciler kısmında bulunan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak, Üzerinde yazıyor, konuşma ...'' demesi üzerine ortam biranda ısındı.
 

MECLİS’İN BİR ADABI VAR HERKES ONA UYMALI

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak’ın bu tepkisine sert tepki gösteren Dr. Remzi Garip, Koçak’ın dışarı çıkarılmasını isterken, araya giren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Böyle bir şey yok. Kusura bakmayın, kimse bir Meclis Üyesi ile böyle konuşamaz, konuşmaya hakkınız yok. Aranızda kişisel hesaplar olabilir ama bunu Meclise taşıyamazsınız. Meclis’in bir adabı var ve herkes buna uyacak” dedi.


RESMİ VE GAYRİ RESMİ TALEPLER OLDU
Gerginliğin bitmesinin ardından konuşmasına devam eden Remzi Garip, 2000’li yılların ortasına kadar bura ile ilgili bir sıkıntı olmadığını fakat Ali Ertem döneminde burası ile ilgili Sendikanın resmi ve gayri resmi  bazı taleplerinin olduğunu belirterek, bundan bir sene öncesinde sosyal medyada ve kamuoyunda bazı tartışmaların yaşandığını söyledi.
 

Geçen yıl söz konusu inşaatta kaçak yapılaşmanın tespit edildiğini ve Ali Ertem döneminde ceza kesildiğini duyduklarını belirten remzi Garip, konunun detaylı bir şekilde ele alınması gerektiğini belirterek, Komisyon kurulması fikrine sıcak baktığını söyledi.

KOMİSYONDA KİMLER VAR?
 

Huzurevi ile ilgili konuşmaların tamamlanmasının ardından Komisyon Kurulması ve konunun İmar ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Oluşturulan Komisyon da ise Nedim Yılancı, Ali Çalışkan, Remzi Garip, Ali Dönmez ve Hasan Sakallı yer aldı. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis toplantısı sona ererken, toplantısın sonunda yine gerginlik yaşandı.

HOŞ OLMADI

Toplantı sonunda Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak’ın Garip’e yönelik sözleri üzerine Dr. Remzi Garip’in de karşılık vermesi üzerine ortam iyice gerildi. Araya giren Meclis Üyeleri ve basın mensupları Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Murat Koçak’ı Belediye Binası dışına çıkarırken , Remzi Garip binada kaldı ancak Koçak’ın öfkesi burada da bir süre devam etti. Çevresindekiler tarafından güçlükle sakinleştirilen Koçak, Belediye Binası önünden ayrılırken, yaklaşık 20 dakika sonra da Remzi Garip binadan ayrıldı. Bina dışında Sendika Başkanı Murat Koçak’ın nezaket kurallarını aşan sözler söylemesi çevrede bulunanlar tarafından şaşkınlık ile karşılandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fevzipaşalı - 10 yıl önce
komisyona evet ancak iki komisyon daha kurulmalı.1-belediyedekji yolsuzlukları araştırma komisyonu 2- itfaiyenin yanında sarbak metale satılan arsanı araştırılması komisyonu.varmısınız?
Avatar
vatandas - 10 yıl önce
bence huzur evi acilsaydi daha iyi hizmet okurdu okuldan once huzur evi olmaliydi ama neden acilmadi soru isaret
Avatar
Ali canbaz - 10 yıl önce
ey mustafa ordu devletten alınan yeri biliyorsun otel yaptığınıda biliyorsun niye savcılığa suç duyurusunda bulunmuyorsun.yoksa bir şeylermi var?????