İftar öncesi camiyi soydu

İftardan önce caminin boş olmasından faydalanan bir hırsız imam odasına girerek 45 TL yardım parasını çaldı. Yeşil Camii'de gerçekleşen hırsızlık olayı an be an kameralar tarafından kaydedildi

İftar öncesi camiyi soydu
08 Temmuz 2014 Salı 07:52

Kumlu Geçit Yeşil Cami iftar öncesinde kameralar tarafından kaydedilen bir kişi tarafından soyuldu. İmam Odası'na kırdığı pencereden giren hırsız, 45 TL yardım parasını alarak kayıplara karıştı. Hırsızın yaptığı soygun an be an camii içerisindeki kameralar tarafından kaydedildi.
İMAM ODASI'NDAN  45 TL PARA ALDI
İmamının yıllık izin nedeniyle şehir dışında olduğu Yeşil Cami'de geçici görevle imamlık yapan Osmanlı Camii Müezzini İlyas Kacır, akşam ezanını okumak için geldiğinde hırsızlık olduğunu anladı. İmam Odası'nın penceresinin yerinde olmadığını gören Kaçır, hemen kameraları kontrol etti. İkindi namazı ile akşam namazı arasında iftardan önce muhtemelen caminin boş olduğu bir anı bekleyen hırsız, etrafı sık sık kolaçan ederek içeri giriyor. Kapısı açık olan camide bir süre turlayan hırsız, İmam Odası'na yöneliyor. Önce odanın kapısını tekme ile kırmaya çalışan hırsız, başarısız olunca daha sonra bundan vazgeçip pencereleri zorluyor. Bir süre zorladığı imam odasının pencerelerinden birini yerinden söken hırsız, buradan tırmanarak içeri giriyor.
Geçici görevle Yeşil Camii'de çalışan müezzin İlyas Kacır, hırsızın imam odasında bulunan 45 TL yardım parasını alıp kayıplara karıştığını belirtti. İlyas Kacır, "Vakit namazları arasında camide sürekli cemaat olur. Camii bahçesinde de cemaat sıklıkla olur. Bu yüzden caminin kapısı açık olur. Sadece imam odası kapatılıyor. İftar öncesi cemaatin evlerine çekilmesinden faydalanılmış" dedi. Kamera görüntüleri polise teslim edilirken, genç yaşlardaki hırsızın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.