Kaymakam Kubilay yeni Devlet Hastanesini yerinde inceledi

Yapımı devam eden ve 23 Nisan tarihinde yüzde 95 seviyesinde tamamlanması hedeflenen yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatını gezen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Çerkezköy’ümüzün özellikle coğrafi konumu ve nüfus artışından dolayı bir sağlık şehri olmasını temenni ediyoruz. Hatta ileride bunun bir sağlık turizmine dönmesini bekliyoruz. Bununla ilgili olarak kamu, özel bütün hizmetlerin bütün olarak Çerkezköy’e yansımasını temenni ediyoruz. Sonuçta vatandaşlarımız açısından sağlık hizmeti son derece önemli. Çünkü burada sadece Çerkezköy ilçemizden değil birçok çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımız da var” dedi

Kaymakam Kubilay yeni Devlet Hastanesini yerinde inceledi
01 Mart 2015 Pazar 18:24

 HASTANE HAKKINDA BİLGİ ALDI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yapımı devam eden yeni Çerkezköy Devlet Hastanesini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Kaymakam Kubilay’a inceleme ziyaretinde Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr.Olcay Palak ile Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Necati Karaoğlu ve inşaat yetkilileri de eşlik etti.

31 BİN 700 METREKARELİK KAPALI ALANA SAHİP

İnşaatı gezmeden önce hastane hakkında bilgi veren Kaymakam Kubilay, Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaat projesini en son durumuna bakma ve bilgi almak için ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Başhekimimizden aldığım bilgiye göre burası 31 bin 700 metrekarelik bir kapalı alana sahip. Hastane içinde 52 tek yatak, 75 tane de çift yatak ve 4 adet mahkum yatağı olmak üzere toplam 206 yatak bulunuyor. Toplam 25 yataklı erişkin ve yeni doğan bakım üniteleri, ikisi lokal birisi kadın doğum ameliyathanesi olmak üzere toplam 9 tane ameliyathane var. 5 adet modern doğumhane, 10 yataklı diyaliz ünitesi, 55 poliklinik odası, bin 500 metrekarelik acil servis alanı, 5 bin metrekarelik yine poliklinik alanı ve modern, geniş ve ferah laboratuarlar projemizde mevcut. Bilgisayarlı tomografi, kemik ölçüm cihazı, endoskopi, fizik tedavi ünitesi de bulunuyor” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY’ÜN SAĞLIK ŞEHRİ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Aldığı bilgiler doğrultusunda yeni hastanenin yaklaşık yüzde 80 civarında tamamlandığını sözlerine ekleyen Kaymakam Metin Kubilay, “Biz en kısa zamanda bunun tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine geçmesini bekliyoruz. Çünkü Çerkezköy’ümüzün buna çok ihtiyacı var. Daha önceki bazı programlarda da söyledik biz Çerkezköy’e sanayi bölgesi diyoruz ve çok hızlı bir nüfus artışı var. Organize sanayisiyle tanınıyor. Bunun yanı sıra Çerkezköy’ümüzün özellikle coğrafi konumundan dolayı ve nüfus artışından dolayı bir sağlık şehri olmasını temenni ediyoruz. Geçmişten gelen alt yapı da var. Özel hastanelerimiz de kendilerini yeniliyorlar. Ağız ve diş sağlığı hastanemizde hizmet ediyor” dedi.

GÜNLÜK POLİKLİNİK SAYISI 3 BİNLERDEN AŞAĞI DÜŞMÜYOR

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında ise, “Burada özellikle İstanbul’a yakınlığımız ve büyük bir nüfusun yer alması, yine balkanlara yakın olmamız buranın sanayisiyle olduğu  kadar  sağlık hizmetleri bakımından da tanınmasını istiyoruz. Hatta ileride bunun bir sağlık turizmine dönmesini bekliyoruz. Bununla ilgili olarak kamu, özel bütün hizmetlerin bütün olarak Çerkezköy’e yansımasını temenni ediyoruz. Sonuçta vatandaşlarımız açısından sağlık hizmeti son derece önemli. Çünkü burada sadece Çerkezköy ilçemizden değil birçok çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımız da var. Günlük poliklinik sayımızın 3 binlerden aşağı düşmediğini biliyoruz” açıklamasında bulundu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tamamlanacak olan hastanenin görüntü itibariyle de çok güzel olacağını ifade eden Metin Kubilay şöyle devam etti; “bu yeni hastane ile hizmetlerimiz daha ferah ve daha iyi fiziki şartlarda sağlanacak. Doktor arkadaşlarımız son derece fedakarca çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. İyi fiziksel mekanlara sahip olursak vatandaş memnuniyeti daha da artacaktır. Hastanemizi Çerkezköy’de şu anda devam eden çok önemli bir kamu yatırımı olarak görüyorum. İlçemize ve bölgemize en kısa zamanda hizmet etmesini ekliyoruz. Çerkezköy’ün bu sene artan nüfusu ve gelişmemiz bunu zorunlu kılıyor. Şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz. Arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

YÜZDE 95 SEVİYESİNDE 23 NİSAN’A YETİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından  söz alan yeni Devlet Hastanesi proje müdürü Bülent Saltoğlu ise yaptığı açıklamada, “Temel atma töreninde söylendiği gibi 23 Nisan tarihine yetiştirmeye çalışıyoruz ancak bu sene kış çok yoğun geçti ve yağışlar bizi de etkiledi. Ama gene de yüzde 95 seviyesinde 23 Nisan tarihine yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

HASTANEYİ GEZDİLER 

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı ve beraberindeki heyet yapımı devam eden devlet hastanesinin içini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.