Kızılpınar’da kanalizasyon hattı tamamen yenileniyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Kızılpınar’ın kanalizasyon şebekesinin projelendirilme çalışması hayata geçiyor. Yapılacak olan çalışmalar kapsamında İller bankasından 27 Milyon TL’lik kredi alınırken, yaklaşık 90 bin metrelik alanda şebeke yenileme çalışmaları olacağı ifade edildi

Kızılpınar’da kanalizasyon hattı tamamen yenileniyor
21 Temmuz 2015 Salı 17:40

 1400’LÜK KOLEKTÖR HATTI YAPILACAK

 

Kızılpınar’ın uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen alt yapı sorununa TESKİ müdahale edecek. Geçtiğimiz günlerde Kızılpınar’a gelen TESKİ ve İller bankası yetkilileri arazide keşif çalışması yaptılar. TESKİ Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen konu hakkında yaptığı açıklamada, “Projenin adı kanalizasyon şebekesinin projelendirilmesi çalışması. Çerkezköy’ün kanalizasyon kolektör hattının arıtma tesisine kadar 7 kilometre boyunca 1400 lük kolektör hattı yapılacak. Projesi hazır ihaleye çıkacak” diye konuştu.

 

GERİ KALAN PARA İLE İMAR SİTESİNDE Kİ SIKINTILAR GİDERİLECEK

 

Eylül yada Ekim gibi projenin ihaleye çıkmasını planladıklarını ifade eden Şen, “Yaklaşık 90 bin metrelik alanda şebeke yapımı olacak. Proje tamamlandı ve ihale hazırlıkları için geçtiğimiz günlerde arazide keşif çalışması yaptılar. Bu yatırımlar için 27 Milyon TL’lik bütçe ayrıldı. Kızılpınar’ın alt yapısı için yapılacak olan çalışmaların ardından kalan para İmar sitesinin orada olan sıkıntıların giderilmesi için kullanılacak” açıklamasında bulundu.

 

SON OLARAK ASFALT YAPILACAK

 

TESKİ Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen konuşmasının sonunda ise, yapılacak olan Kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmalarının ardından da asfalt çalışmalarının yapılarak tamamlanacağını ifade etti.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.