Öğrenciler ağır okul çantalarından zarar görebilir

2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın başlamasına sayılı günler kala uzmanlar ailelere, 'Ağır okul çantalarına karşı duyarlı olun' çağrısında bulundular.

Öğrenciler ağır okul çantalarından zarar görebilir
06 Eylül 2007 Perşembe 08:33

Ağır okul çantalarının 1. Kademe öğrencilerin, yani 7-12 yaş grubu çocukların hassas olan eklem yapılarında kalıcı rahatsızlıklara yol açabileceğine dikkat çeken yetkililer, sık sık çocukların çantalarının kontol edilmesi gerektiğini belirterek, aileleri uyardı.

Özellikle İlköğretim 1. Kademe'de (1-5 sınıf) öğrencilerin çantalarına çok dikkat etmeleri gerektiğini belirten yetkililer, "Çok hassas bir eklem yapısı bulunan bu çağdaki çocukların çantalarındaki ağırlık, kaslara bağlı olarak bel eğilmelerine neden olmaktadır.

Ağır okul çantaları kalça, diz ve omuz eklemlerindeki bağların zorlanmasına paralel olarak önce kas ağrılarına ve kireçlenmelere yol açar. Sürekli ağır çanta taşıyan çocuklarda ilerleyen dönemlerde tramvaya neden olan bel eğilmesi ve bel rahatsızlıkları ortaya çıkabilir" dedi. Öğretmenlerinde ağır çantalar konusunda sürekli uyarılarda bulunmasının önemli olduğunu belirten yetkililer, anne ve babalardan çocuklarının çantalarını kontrol etmelerini isteyerek şunları söyledi. "Çocuklar çantalarına bazen çok gereksiz eşyalar koyabiliyorlar. Çocuklar o günkü ders programına göre defter, kitap götürürse yük azalır. Ayrıca tek omuza takınan çantalarda rahatsızlık yaratır. Bu nedenle iki omuza takılan çantalardan kullanılması da yükü hafifletir. Veliler bu konuda hem çocuklarını sürekli uyarmalı, hem de çocuklarının çantalarını sürekli kontrol etmelidir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.