Reis Bey sahnelendi

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu Reis Bey adlı Tiyatro oyunu ile Halk Eğitim Merkezi’nde sahne aldı. Oyunda ağır ceza reisinin verdiği yanlış bir karar sonrası hayattaki duruşunun tam tersi şekilde değişmesi başarılı bir şekilde seyirciye aktarıldı.

Reis Bey sahnelendi
14 Haziran 2011 Salı 00:00

HFZAL Tiyatrosu Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı Reis Bey adlı Tiyatro oyunu ile Halk Eğitim Merkezi’nde sahne aldı.  "Ağlayabilseydiniz anlayabilirdiniz" ana temasıyla ortaya konulan oyunda, vicdan mahkemesinin dünyadaki en şaşmaz, en adil ve en acımasız mahkeme olduğunu gözler önüne serildi.
REİS BEY’İN DEĞİŞİMİ ANLATILDI
HFZAL Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda katı yüzüyle ve merhametsizliğiyle ün yapmış bir hakimin, verdiği yanlış bir idam kararından sonra; tüm inandığı maneviyatsız sisteminin çöküşü ve o güne kadar hiç inanmadığı manevi değerlere sarılışı ile kendinden başka kimseye merhameti olmayan bir adamın, kendinden başka herkese merhamet eden adama dönüşünü anlatıldı.
REİS BEY’DE KİMLER SAHNE ALDI
Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen oyunda Reis Bey’i Mustafa Ersin, Avukatı Ayhan Dağ, Mahkumu Emere Küçükmercancı oynadı. Oyunun yardımcı rollerinde ise, Mücahid Camcı, Yunus Cömert, Doğukan Küçükkısa, Çağla Koç, Cansu Aküzüm, Yücel Taş, Eren Aytaç, Erkan Tunçbilek, M.Ali Düzgünel, Emre Karacan, Çağla Güven, Mert Tokat, Ayçan Doğan, Erşah Eren, Sedef Kanat, Ahmet Namlı, Yunus Bedir, Merve Altunel, Bilgin Malkoç, Mehmet Ertan, Volkan Çetin, Erem Çatır, İbrahim Ergun, Çağrı Çatalcalı, Furkan Arslan, Kübra Orhan, Görkem Keskin ve Cengizhan Yaman yer aldı. Oyunun ışık ve ses prodüktörlüğü M.Ali Keten, Grafikerliğini Yunus Akşamoğlu yaparken, Yönetmenliği ise Şinasi Kara ve Özcan Turkekul birlikte yaptılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.