Saray’da MHP ve AKP Meclis’te ittifak yaptı

Saray Belediye Meclisi, 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilk Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Encümen, Komisyon ve Birlik üyelerinin seçildiği toplantıda ilginç bir gelişme yaşandı. 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde meydanlarda taraflar arasında yaşanan sert muhalefetler, seçim sonrası yerini ittifaka bıraktı. Meclis’te 3 Üyesi bulunan AKP, 4 Meclis Üyesi bulunan MHP ile ittifak yaptı. Yaşanan ittifak CHP’li Meclis Üyelerini şaşırtsa da, bu ittifak Meclis’te 9 Üyesi bulunan CHP’ye engel teşkil etmedi

Saray’da MHP ve AKP Meclis’te ittifak yaptı
21 Nisan 2014 Pazartesi 07:54

Saray Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Nazmi Çoban Başkanlığı’nda yeni Meclis Üyeleri ile birlikte ilk Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Toplantı günü saat 10.30’da Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Atatürk Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.
HİZMET İÇİN
ÇALIŞACAĞINIZDAN ŞÜPHEM YOK
Belediye Meclis Salonu’nda başlayan toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Nazmi Çoban yaptı. 30 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin tüm ülkeye ve Saray’a hayırlı olmasını dileyen Çoban,  “Bu seçimlerde Meclisimizde Saray hizmet edecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 2014 seçimleri ile birlikte Meclisimiz büyük oranda yenilendi. Geçmiş dönemde Saray’a hizmet eden bütün Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. 2009-2014 yılları arasında Meclis çalışmalarımızda temel hedef birlik ve beraberlik içinde Saray’a en iyi hizmeti sunmak oldu. Bu meclisinde Saray’a en iyi hizmeti sunmak için çalışacağından şüphem yoktur” dedi. Başkan Çoban’ın konuşması sonrasında, gündem maddeleri okunarak, Meclis Üyelerinin talepleri gündem maddelerine eklendi.
İTTİFAK YETERLİ
GELMEDİ
Toplantının devamında, Katip Üyeliği seçimleri yapılırken, CHP Grubu Meclis Katipliği için Ergun Er ve Önder Çelik’i, ortak hareket eden MHP ve AKP Grupları  ise İlktaç Cevizli ve Ertan İnanç’ı önerdi. Yapılan oylama 9’ar oy alan Ergun Er ve Önder Çelik Meclis Kâtipliğine seçilirken, Ertan İnanç ve İlktaç Cevizli 7’şer oyda kaldılar.
Meclis’te 1.Başkanvekilliğine CHP Grubu’ndan Dilaver Perçin, Meclis 2.Başkanvekilliğine ise yine CHP Grubu’ndan Enis Asıl seçilirken, ardından da Encümen Üyeliği için seçim yapıldı. Yapılan gizli oylama açık sayım sonucu Encümen Üyeliklerine 1 yıl süreyle CHP Grubu’ndan İbrahim Aksoy ve Bülent Kardeş seçildi. Bu iki seçimde MHP ve Ak Parti grubu ortak hareket etmesine rağmen, 9 oyla çoğunluğu elinde bulunduran CHP Grubu’na karşı, 7 oyda kalarak, seçimlerden istedikleri sonucu alamadılar.
KOMİSYONLAR
 BELİRLENDİ
İmar, Plan Bütçe ve Tarife Komisyonları üyelerinin de belirlendiği toplantıda, İmar Komisyonu’na Gürhan Ergen, Ergun Er ve Erdoğan Bağcı seçildi. Plan Bütçe Komisyonu’na ise CHP Grubu’ndan Bülent Kardeş ve Öner Çelik, MHP grubundan Serdar Sezen seçilirken, Denetim Komisyonu’na CHP Grubu’ndan Gürhan Ergen ve Bülent Kardeş, MHP Grubundan ise İlktaç Cevizli seçildi.
RAPORLAR OKUNDU
Gündemin 8.  maddesinde, 2013 yılı Denetim Raporları, 9. Madde de ise Faaliyet Raporları Meclise okunarak, bilgilendirmede bulunuldu. Bu maddeler üzerine yapılan oylamada 9 evet, 7 çekimse oy ile raporlar kabul edildi. Gündemin 10. Maddesinde Çiftçi Malları Koruma Üyeleri ile Murakabe Heyeti Üye seçimi yapıldı. Tek listeyle gidilen Seçimlerde Çiftçi Malları Koruma Meclisine Tahir Korkmaz, Murat Emin Kırcı, Ahmet Gonca, Mehmet Korkmaz, Oğuzhan Özgül seçilirken, Murakabe Heyetine ise Mümin Aydın, İrfan Şeran, Hüsnü Keçici, Adem Sert ve Hasan Tozi seçildi.
BİRLİK ÜYELERİ
SEÇİLDİ
Gündemin 11. Maddesinde Marmara Belediyeler Birliği Birlik Meclis Üye seçimi yapıldı. Oylamada CHP Grubu’ndan Nazmi Duygu Marmara Belediyeler Birliği’ne Asil Meclis Üyesi olarak seçildi. Meclis Toplantısı’nda Doğu –Batı Trakya Belediyeler Birliğine CHP Grubu’ndan Ergun Er, Trakya Kalkınma Birliği’ne ise Nazmi Duygu Asil Üye olarak seçildi.
BELEDİYE AVUKATINA MHP’DEN RET
Gündemin 14. Maddesinde İmarla ilgili dilekçeler görüşülürken, Meclis Üyeleri 4 adet dilekçeyi İmar Komisyonu’na havale etti.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sunulan ve bütçenin revize edilmesine yönelik talep, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, 18.gündem maddesi gereğince, kısmi zamanlı olarak çalıştırılan bir avukatın sözleşmesinin devam ettirilmesi görüşüldü. MHP grubunun ret oylarına karşın, oy çokluğu ile Belediye avukatının sözleşmesinin devam ettirilmesine karar verildi.
MECLİS PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANACAK
Gündemin bir diğer maddesinde ise tüzel kişiliği biten Belde Belediyeleri, Köy Muhtarlıkları ve Köylere Hizmet Birliği’nden gelen araçların ve taşınmazların tapu tescil işlemleri için Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a oy birliği ile yetki verildi. Gündemin 20. maddesi olarak 2014 yılı Belediye Meclis toplantı günü ve saati görüşülerek, Meclisin her ayın ilk haftasında Perşembe günleri saat 14.30’da toplanmasına karar verildi.
BELEDİYE 3 YENİ ÇÖP ARACI ALACAK
Bu maddenin ardından gündeme dâhil edilen maddeler görüşülmeye başlandı. Meclis Üyesi İbrahim Aksoy’un gündeme taşıdığı, İş adamı Nadir Tütüncü isminin Büyükyoncalı’da cadde ve meydana verilmesi Meclis tarafından kabul edilerek, Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündeme dâhil edilerek görüşmeye açılan bir diğer madde Belediye 3 yeni çöp kamyonu alınması oldu. Bu başlıkta söz alan Meclis Üyesi Ulaş Ağır, çöp toplama işinin özelleştirilmesi gerektiğini söyleyerek, Belediye’nin çöp toplama işini bırakması gerektiğini ifade etti. Bu madde üzerine söz alan Başkan Çoban, “Hesabımız, kitabımız ortada. Belediye çöpünü kendisi topladığında tasarruf ederek, Belediye önemli bir katkı sağlıyor. Saray Belediyesi ticari bir kurum değildir, halka en ekonomik şekilde hizmetleri sunmanın kurumlarıdır. Biz bu çöp toplama işini kendi imkânlarımız ile çok rahat yaparız. Bu konuda kendimize güvenimiz tam” dedi. Başkan Çoban’ın konuşmasının ardından 3 adet yeni çöp kamyonu alınması için çalışmaların başlatılmasın karar verildi.
Gündem maddelerinin sona ermesinin ardından Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve Meclis Üyeleri kısa bir konuşma yaptılar.
BİRLİKTE KARAR
ALACAĞIZ
Saray Belediyesi’nin Büyükşehir ile birlikte başlayan otomasyon sürecini başarılı bir şekilde tamamladığını söyleyen Başkan Çoban, “Meclisimizde Saray için birlikte kararlar alıyoruz. Bu kararları alırken birbirimizin haklarını ve hukukumuzu en iyi şekilde korumamız gerekiyor. Bunu başardığımızda sorun yaşamadan Sarayımıza en iyi hizmetlerimi sunacağımıza inanıyorum” dedi.
18 BİN OYU TEMSİL
EDİYORUZ
Belediye Meclis Üyesi Mümin Buluş, Saray halkının kendilerine yüklediği sorumluluğun bilicinde olduklarını ifade ederek, bütün meclis üyeleri ile uyum içinde, birlikte çalışacaklarını söyledi. Meclis muhalefeti olarak üzerlerinde büyük sorumluluk olduğunu söyleyen Meclis Üyesi Gürkan Kesim, 18 binden fazla oy alan muhalefete Meclis’te büyük görev düşüyor. Saray halkının ortaya koyduğu sonuçları çok iyi değerlendirerek, görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saray olağan hizmet yok - 10 yıl önce
sarayda fazlz hizmet olmaz.mevzuat bilmeyen belediye başkanı.