TMS üyeleri işten çıkarılan 3 işçi için yeniden bir araya geldi

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Yönetimi ve üyeleri, Çerkezköy’de faaliyet gösteren bir firmanın, sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle 3 kişiyi işten çıkarmasının ardından devam eden protestolarına bir yenisini daha ekledi. 500’den fazla işçinin katıldığı protesto gösterisinde konuşan TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Üyelerimiz sendikadan istifaya zorlanmakta ve işten çıkarılmakla tehdit edilmektedir. Tüm yetkilileri sendikal teşkilatlanma faaliyetlerimize yardımcı olmaya ve yasal haklarımız önünde engel çıkarmamaya davet ediyorum” dedi.

TMS üyeleri işten çıkarılan 3 işçi için yeniden bir araya geldi
19 Kasım 2014 Çarşamba 07:36

İŞTEN ÇIKARILMAKLA TEHDİT EDİLİYORLAR

TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve sendika üyeleri Çerkezköy’de faaliyet gösteren bir fabrika önünde işten çıkarılan 3 işçiyi savunmak adına protesto düzenlediler. 500’den fazla işçinin katıldığı protesto gösterisinde basın açıklaması yapan TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “TMS olarak firmada yaklaşık 2 aydır teşkilatlanma faaliyetinde bulunuyoruz. Örgütlenme faaliyetlerinden haberdar olan işverenin, çalışanlara gözdağı vermek amacıyla 3 üyemizin iş akdini feshetti. Diğer arkadaşlarımız da işten çıkartılma tehdidi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Nitekim, işveren yetkilileri tarafından yapılan toplantılarda, üyelerimizle yapılan birebir görüşmelerde, sendikayla çalışmayacağı, sendikadan istifa etmeyenin işten çıkarılacağı arkadaşlarımıza tebliğ edilmektedir. Kısacası üyelerimiz sendikadan istifaya zorlanmakta ve işten çıkarılmakla tehdit edilmektedir” dedi.

BİRÇOK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Şimdiye kadar işverenle ilgili olarak birçok suç duyurusunda bulunduklarının altını çizen Koçak, “İstifa baskısı uygulayan, işten çıkarma tehdidinde bulunan, hatta üyelerimizi işten atan, iş yerinde sendikal örgütlenmeyi sekteye uğratmaya çalışma gibi yasadışı eylemlerde bulunan işveren hakkında şimdiye kadar birçok suç duyurusunda bulunduk. Bilindiği üzere söz konusu yasadışı uygulamaların, Anayasa’nın 51.maddesi başta olmak üzere TCK 118 ve Sendikalar Yasası’nın ilgili hükümlerinde garanti altına alınan sendikalı olma ve sendikal örgütlenme hakkına açıkça aykırılık teşkil ettiği gibi, üyelerimiz ve sendikamız açısından da çeşitli hak kayıplarının ortaya çıkmasına sebep olacağı aşikardır” diye konuştu.

YASAL HAKLARIMIZIN ÖNÜNDE ENGEL ÇIKARMASINLAR

Sendikal teşkilatlanma haklarının idari yollardan engellenmeye çalışıldığını sözlerine ekleyen Murat Koçak, “Kamuoyunu bilgilendirme ve işverenin yasadışı uygulamalarına dikkat çekmek amacıyla işyeri önünde gerçekleştirdiğimiz demokratik tepkimizle ilgili olarak bizlere anlayış gösterilmemektedir. Bu hususta sizler aracılığıyla tüm yetkilileri sendikal teşkilatlanma faaliyetlerimize yardımcı olmaya ve yasal haklarımız önünde engel çıkarmamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.