Türk kadını, bugün hak ettiği konumdan uzaktır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Türk kadını, bugün hak ettiği konumdan uzaktır
06 Mart 2015 Cuma 18:15

 KADINLAR GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; " Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya'da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez” sözleriyle anlattığı Tük kadını, bugün hayatın her alanında hak ettiği konumdan uzaktır. Ülkemiz bugün, gencecik kızların vahşice öldürüldüğü, kadınların şiddete maruz kaldığı, çalışma hayatında eşit şartlarda yarışamadığı, alın terinin karşılığını alamadığı, siyasette kendine yer bulamadığı bir ülke haline getirilmiştir"

İŞSİZLİK KADINLARDA DA CİDDİ BİR SORUNDUR

"Resmi istatistiklere göre ülkemizin nüfusunu yarısını oluşturan kadınlarda, okuma yazma bilmeyenlerin oranı erkeklerin beş katıyken, istihdam oranı erkeklerin yarısından azdır. Türkiye’nin kanayan yarası genç işsizliği, kadınlarda daha ciddi bir sorundur. Genç kadınlarda işsizlik oranı yüzde 22’ye ulaşmakta, iş hayatına girmeyi başaran kadınlar da eşit şartlarda yarışamamaktadır. Kadının siyasi hayattaki durumu da çalışma hayatındaki durumundan çok farklı değildir. 26 kişilik kabinede tek bir kadın bakan bulunmakta, 550 kişilik Parlamento’da kadın milletvekili sayısı sadece 77’de kalmaktadır" 

GÜZEL BİR GELECEK DİLERİM

"Toplumun yarısını oluşturan kadınlar eşit imkanlara sahip olarak sosyal hayata, siyasi hayata ve çalışma hayatına dahil olmadan Türkiye’nin demokrasisini geliştirmesi ve ekonomik kalkınmasını sağlaması mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlar, tüm kadınlara sağlık ve mutluluk içinde güzel bir gelecek dilerim"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.