Umutlar yağmura bağlı

Ayçiçek ekimini tamamlayan ve hasat dönemini bekleyen çiftçilerin umutları ve ayçiçeklerinin kaderi yağacak olan yağmura bağlı.

Umutlar yağmura bağlı
06 Temmuz 2007 Cuma 08:28

ŞİDDETLE İHTİYAÇ VAR

Ayçiçek hasadını beklediklerini ve yağmur yağmadığı taktirde ayçiçekte % 45'e varan kayıpların yaşanabileceğini belirten çiftçiler, "Ekimi tamamlanan ve artık hasat dönemi beklenen ayçiçekleri kafa eğmeye başladı. Şuan acilen ve şiddetle yağmura ihtiyaç var. Eğer önümüzdeki bir kaç gün içerisinde de yağmur yağmazsa üründe büyük kayip yaşanacak. Allah"a dua etmekten başka çaremiz yok" dediler.

YAĞMUR YAĞMAZSA ÜRÜNDE CİDDİ KAYIP OLUR, ÇİFTÇİNİN HALİ DE DUMAN

Mayıs ayı içerisinde yağan yağmurun ayçiçeğini dirilttiğini ancak çiçek döneminde son kez yağmur yağması gerektiğini belirten çiftçiler, "Mayıs ayı içerisinde yağan yağmur yeterli miktarda sayılırdı. Ancak Temmuz ayında da acilen yağmura ihtiyaç var. Eğer beklenen yağış gerçekleşmezse üründe % 45 civarları, yani ciddi bir kayıp olması söz konusu. Eğer bu kayıp yaşanırsa çiftçinin hali ise duman olur. Ne borçlar ödenebilir, ne de çiftçinin cebine para girer. Meteorolojiden sürekli olarak hava durumunu takip ediyoruz ancak hiç yağış haberi gelmiyor. Önümüzdeki bir kaç gün çok kritik. Şu an yağmur yağması için umutla bekliyoruz.

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman ise ayçiçeklerin çiçek döneminde olduğunu belirterek, "Çiftçilerimiz şimdi Temmuz ayının içerisinde yağış düşmesi için umutlu bir bekleyiş içerisinde.

ÇİFTÇİ DUA EDİYOR

Temmuz ayının şu ilk gün

lerinde yeteri kadar yağış alamazsak ürün kaybımız olur. Çiftçimiz şuanda ellerini açıp dua ediyor yağmur yağsın diye. Havalar bu şekilde devam eder ve yağmur yağmazsa maalesef ürün kaybı yaşayacağız. Yağış olup olmadığını hergün Meteoroloji'den kontrol ediyoruz. İnşallah istediğimiz ve beklediğimiz yağışlar yağar ve ayçiçeğimiz de istediğimiz ürün rekoltesini alırız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.