Vatan Partisi “Ermeni Soykırımı Emperyalist Bir Yalandır”

Vatan Partisi Çorlu Atatürk Meydan’ında toplanarak sözde Ermeni soykırımı yalanını protesto etti. 24 Nisan tarihinin yaklaşmasını birlikte Papa ve Avrupa Parlamentosu sözde Ermeni soykırımı ile ilgili soykırımı tanıyan birçok açıklamada bulundu. “Ermeni Soykırımı Emperyalist Yalandır” pankartıyla çıkan Vatan Partililer adına açıklamayı Vatan Partisi Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Aynur Çalım yaptı

Vatan Partisi “Ermeni Soykırımı Emperyalist Bir Yalandır”
27 Nisan 2015 Pazartesi 18:03

 SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK

Vatan Partisi Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Aynur Çalım yaptığı açıklamada “Bugün 24 Nisan 2015. Bundan tam 100 yıl önce; 1.dünya savaşı sırasında topraklarını koruma mücadelesi veren Osmanlı devleti. Eş zamanlı olarak kendi tebası altında bulunan Ermenilerin düşman devletler saflarına geçerek iç cephelerde yıkıcı faaliyetlerde bulunması, Türk köylerinde terör estirmesi nedeniyle, savaş cepheleri gerisinde kalan Ermeniler için tehcir yani zorunlu göç kararı almıştır.

Gerek Türk tarihçiler ama sayısal çoğunlukla yabancı tarihçiler ve de en önemlisi 1918 yılında kurulan Ermenistan devleti’nin ilk başbakanı dahi, Türklerin, Ermenilere soykırım yapmadığını, tam aksine Ermenilerin Türk ve müslümanları insanlık dışı eylemlerle katlettiklerini belgeleriyle açıklamışlardır. Bu sebeple Türk Milleti soykırım yapmadı, Vatanı savundu” dedi.

ERMENİ MESELESİ KÖKTEN BİTMİŞTİR

Aynur Çalım konuşmasını şöyle devam etti; “Hem Ermenistan’ın hem de diğer sömürgeci ülkelerin gayretleri boşunadır. Genel başkanım sayın Perincek önderliğinde yürütülen kararlı mücadele, bu yalanı kökten bitirmiştir. 17 aralık 2013 günü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı ile 1915 olayları soykırım kapsamında değildir.

Bu; tarihim, atalarım, bizim ve gelecek nesillerimiz için büyük bir kazanımdır. Bu başarı sayın Doğu Perincek’in ismini kullanmamak ve temsil ettiği Vatan Partisini yüceltme endişesiyle ve halkın desteğinin artacağı korkusuyla kullanılmamaktadır. Bizlerin amacı, geçmişimizi iftiradan geleceğimizi yanılgıdan korumak ve kurtarmaktır”

Vatan Partililer basın açıklamasının ardından hep bir ağızdan “Soykırım yapmadık vatan savunduk” sloganını attı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.