31 bin 321 öğrenci okullardaki yerini aldı

2016 – 2017 İlköğretim Haftası, Tepe İlkokulu’nda düzenlenen programla kutlandı. Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “İlçemizde 52 kurum, bin 607 öğretmen ve idareci, ülkemizin ve velilerimizin 31 bin 321 emaneti olan öğrencilerimiz ile eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız.” bilgilerini verdi

31 bin 321 öğrenci okullardaki yerini aldı
21 Eylül 2016 Çarşamba 14:19

TEPE İLKOKULU’NDA DÜZENLENDİ

21 Eylül’de saat 10.00’da Tepe İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleşen kutlama programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanvekili Nedim Yılancı, Adalet ve Kalkınma Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve Yusuf Hayri, İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, okul müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASI HÜSEYİN ERDOĞAN’DAN

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan İlköğretim Haftası kutlama programı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın konuşmaları ile devam etti. Erdoğan konuşmalarında şu ifadeleri aktardı: “Uzun, meşakkatli ve öğretici bir zaman diliminden sonra okullarımız açılmış, öğrencilerimiz ile buluşan kurumlarımız, kurumlar ile buluşan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idareciler heyecanla, iştiyakla başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özelde ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

“SESİNİ DEĞİL, SÖZÜNÜ YÜKSELT”

İlçemizde 52 kurum, bin 607 öğretmen ve idareci, ülkemizin ve velilerimizin 31 bin 321 emaneti olan öğrencilerimiz ile eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Okullarımızın hazırlıkları tamamlanarak eğitim öğretime başlamıştır. Her ferdin eğitim hakkının bulunduğu eğitimde feda edilecek bir kişi dahi olmadığı düsturu ile okumanın ve okutmanın kıymetinin idraki ve mükafatı ile ve bu ülke uğrunda canlarını hiç düşünmeden Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da ve halen vatanı uğruna toprağı şereflendiren aziz şehitlerimizin huzurunda bir borç ve görev anlayışı ile hiçbir bahaneye sığınmadan çalışan, başaran ve yorulan eğitimci anlayışı ile yenilenmiş dünya ölçeğini tahlil etmiş, ülkemizin değerlerine uygun Milli Eğitim hedeflerini yerine getirerek, milli – manevi değerleri öğretecek eğitim çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.  Büyük hülyaları olan, gayret ettiğinde bu hülyaları gerçeğe dönüştüren, bir milletin mirasçıları olarak büyük işlerin eğitim ile olacağına inanan ülkemizin, muasır medeniyetler seviyesi üzerinde olan hedefini unutmadan, bu milletin hakkı olduğu gayreti ile yılmadan, yorulmadan çalışmak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü bu hakikati özetlemektedir: ‘Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar.’ Bu nedenle değerli şairimiz Nuri Pakdil’in ‘İnsanı kalbinden tutamadınız mı, nasıl kayıp gidecek ellerinizden!’ sözünü hiç aklımızdan çıkarmamalı ve öğrencilerimizi zihnen eğitirken, kalplerini kenarda unutmamalıyız. Öğrencilerimize Mevlana’nın ‘Sesini değil, sözünü yükselt; çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil yağmurlardır.’ düsturu ile yetiştirip, sözünün ve geleceğinin ülkesinin kıymetini ali edecek şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olacağız. Bu gayretler içerisinde destekçimiz ve yönlendiricimiz Sayın Kaymakamımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür eder saygılar sunarım.”

“İMKANLARIMIZI ZORLAYARAK OKULLARIMIZA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Çerkezköy Belediye Başkanvekili Nedim Yılancı da kısa bir konuşma gerçekleştirerek, “Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımı bugünlerde yepyeni heyecanlar yaşıyoruz. Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı talihsiz olaylarda eğitimin biat eden değil; sorgulayan, düşünen insanlar yetiştirmedeki önemi açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz’un, çoğunluğu eğitimli ancak bağnaz ve körü körüne itaat eden insanlar tarafından yapıldığı apaçık ortadadır. Bilimde, sanatta, sporda başarılı toplumların iyi bir eğitim sistemine sahip, insanlarını iyi eğiten toplumlar olduğunu görüyoruz. Maalesef yoksulluğu, savaşların hüküm sürdüğü coğrafyalarda eğitim çok geride kalmış durumdadır. Bizler yerel yönetim olarak eğitim konusunda imkanlarımızı zorlayarak okullarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın okul dışında vakit geçirebileceği spor alanlarını inşa ediyoruz. Sevgili öğrenciler… Ülkemizin kalkınması, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız tüm bireylerin çok çalışması ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmesi ile mümkün olacaktır. Bu duygularla 2016 – 2017 eğitim – öğretim yılının Çerkezköyümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM BİZİM EN ESASLI MESELEMİZ”

Yılancı’nın ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay İlköğretim Haftası ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Kaymakam Kubilay, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi eğitim bizim en esaslı meselemiz. Biz her nefes alışverişimizde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Bunun gereğini yerine getirmek için de Çerkezköy’de eğitim seferberliği başlattık. Eğitimin her kademesiyle yakından ilgileniyoruz ve çalışmaları takip ediyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışkan olmak’. Değerli öğretmenlerimize de Ulu Öderimizin sözleriyle seslenmek istiyorum: ‘Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.’ Geleceğimizi, çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. En iyi şekilde yetiştireceğinize de eminiz. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği bizlere emanet. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, İlçe Tarım Müdürlüğümüz bu konularla ilgili çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor. Çerkezköy’ü eğitimde marka kent yapmak için çalışmalarımıza çok sıkı bir şekilde devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2016 – 2017 eğitim – öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİNİ OKUDU

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmalarının ardından 2/A sınıfından Elif Azra Aydın okul ile duygu ve düşüncelerini anlattı. Ardından sahneye çıkan 2/C sınıfı öğrencilerinden İrem Genç ‘Okulumuz’ adlı şiiri; 1/B sınıfı öğrencilerinden Batın Dora Şeker ‘İlk Günüm’ adlı şiiri seslendirdi. Tepe İlkokulu 2/D sınıfı öğrencisi Utku Ağgündüz’ün okul hayatı ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktarmasının ardından 2/A sınıfı öğrencisi Mustafa Fahri Kartal ‘Açıldı Okulumuz’ adlı şiiri; 2/D sınıfı öğrencisi Öykü Gostuvar ise ‘Dershanemiz’ şiirini okudu. Programda ayrıca 2/B sınıfı öğrencileri toplu olarak eğitimle ilgili özlü sözleri katılımcılarla paylaştılar. İlköğretim Haftası kutlama programı, protokol üyelerinin 1/B ve 1/C sınıflarını ziyaret etmeleriyle son buldu.

Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.