Gözler Genel Seçimlere çevrildi

2014 yılında Yerel Seçimlerin yapılması ve siyasi partilerin ilçe kongrelerinin yapılmasının ardından siyaset dünyasının gözü 7 Haziran Pazar günü yapılacağı açıklanan Genel Seçimlere çevrilmiş durumda

Gözler Genel Seçimlere çevrildi
13 Ocak 2015 Salı 08:52

 Son iki Genel Seçimde Çerkezköy’den (Kapaklı’da dahil olmak üzere) Milletvekili çıkarmayı başaran siyasi partiler bu sene de Çerkezköy ve Kapaklı’dan isimleri Meclise göndermek isterken, gözler Nisan ayında kesinleşecek olan Milletvekili listelerine çevrildi.

AKP’de Milletvekilliği Aday Adaylığı için Belediye eski Başkanı Ali Ertem, İlçe eski Başkanlarından Sait Yazı, ÇTSO Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Diş Hekimi Ayşe Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İl Yönetim Kurulu Üyesi R. Tahir Eke, İl Genel Meclisi eski Başkanlarından Halil Çelik, hayırsever işadamı Serkan Karagöz, Kapaklı AKP Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz, Kapaklı AKP Meclis Üyesi Akın Yılmaz isimleri ön plana çıkarken, Tekirdağ genelinde ise Vali Yardımcısı Mustafa Yel,  İl eski Başkanları Ahmet Kambur, Soner Çizen, Tekirdağ Belediye eski Başkanlarından Ahmet Aygün, Hayrabolu Belediye eski Başkanı Şener Çelikayar, işadamı Eyüp Kanar ve daha bir çok isim kulislerde şimdiden konuşulmaya başlandı bile.

AKBULUT BIRAKIYOR!

AKP Tüzüğü gereği 3 dönemdir Tekirdağ Milletvekilliği yapan T. Ziyaeddin Akbulut’un yeniden Aday olamayacağı için Tekirdağ’da AKP kartları yeniden karılırken, İl Başkanlığı’na Ahmet Akçay’ın devam etmesi durumunda en şanslı ismin Eyüp Kanar ve Mustafa Yel olduğu iddia edilirken, AKP Milletvekili Özlem Yemişçi’nin durumunu ise kadın kontenjanı ve Genel Merkezin tutumu belirleyecek.

İL BAŞKANI DEĞİŞİRSE NE OLACAK?

İl Başkanı AKP’de değişirse ise AKP’de deyim yerindeyse kıyamet kopacak. Akçay dışında bir ismin İl Başkanlığı’nda Ahmet Kambur, Soner Çizen, Mustafa Yel isimleri ön plana çıkarken, bir önceki ön temayül yoklamasında Tekirdağ genelinde ikinci olan Diş Hekimi Ayşe Doğan’ın da listeye girme ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor.

ERTEM VE YAZI NE YAPACAK?

Çerkezköy’den en kuvvetli Aday olarak gözüken Ali Ertem ve Sait Yazı’dan hangisinin Adaylıktan feragat ederek, diğerinin önünü açacağı merak edilen konuların başında geliyor. 2 dönemdir listenin üçüncü sırasında yer alan fakat TBMM’ye bir türlü gidemeyen Sait Yazı’nın yeniden Aday olması durumunda listeye girmesinin zor olacağı kulislerde konuşulurken, Ali Ertem’in Genel Merkez ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yakınlığı nedeni ile listeye girme ihtimalinin daha yüksek olduğu fakat en büyük handikabının ise 2014 yılında yapılan Yerel Seçimlerde aldığı yenilgi olduğu belirtiliyor.

ÖZTRAK VE YÜCEER’İN DURUMU NE OLACAK?

İktidar partisinde bunlar yaşanırken, ana muhalefet partisi CHP de ise gözler bir önceki ön seçimde 1. Sırada çıkan Dr. Candan Yüceer’in durumunun ne olacağına gözler çevrildi. Aynı zamanda Parti Meclisi Üyesi olan Dr. Candan Yüceer’in Genel Merkez tarafından Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak tarafından koruma altına alınıp alınmayacağı parti kulislerinde en çok konuşulan konuların başında gelirken, iki isimden birinin İstanbul veya İzmir’den Aday gösterilmesinin gündemde olduğu konuşuluyor.

BÖLGEDEN KİMLER ADAY?

Eğer iki isimden birinin İstanbul veya İzmir’den Aday gösterilmesi durumunda Tekirdağ’da 1. Sıranın Genel Merkez Kontenjanı olması beklenirken, CHP’de ön seçim kesinleşmesi durumunda 2. ve 3. Sıra için büyük çekilmenin olması bekleniyor. Bu iki sıra için Çerkezköy’den İlçe eski Başkanları Hasan Demir, Metin Dönmez ile Dr. İsmail Doğaroğlu, Ayhan Duran şimdiden kolları sıvarken, Kapaklı’dan ise Arzu Mandalı Sucu’nun çalışmaya başladığı konuşuluyor.

ESKİ VEKİLLER YENİDEN ADAY

Çerkezköy ve Kapaklı’dan çıkan Aday Adaylarının yanı sıra Tekirdağ genelinde CHP’de listenin seçilecek sıralarında yer kapma için büyük bir yarışın olması bekleniyor. Eski Milletvekilleri Enis Tütüncü, M. Nuri Saygun, Erdoğan Kaplan Tekirdağ Belediye eski Başkanı Adem Dalgılıç, Tekirdağ CHP eski İlçe Başkanı Recep Palabıyık, Teski Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta gibi isimler Milletvekili olmak için kolları şimdiden sıvarken, yapılması kuvvetle muhtemel ön seçimde CHP Üyelerinin hangi isimleri 2. ve 3. sıraya taşıyacağı merakla bekleniyor.

MHP’DE İLK SIRA KİMİN OLACAK?

AKP ve CHP’de bu gelişmeler yaşanırken, MHP de ise Milletvekilliği için bölgemizden sanayici Ahmet Çetin ile MHP İlçe eski Başkanlarından Mustafa Ordu’nun ismi ön plana çıkıyor. Bir önceki dönem Tekirdağ Milletvekili olan Kemalettin Nalcı’nın yeniden siyasi arenaya dönüp dönmeyeceği merakla beklenirken, mevcut Milletvekili Bülent Belen, İl eski Başkanlarından Yunus Meral gibi isimler liste için şanslı olduğu MHP kulislerinde konuşuluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yurttaş - 9 yıl önce
açılın hüseyin erdoğan geliyor...nede olsa soyadı erdoğan!
Avatar
gönlümüz - 9 yıl önce
inşallah ali ertem başkan vekil olur