Halaçlı köprüsünde sona gelindi

Çerkezköy Belediyesinin sorumluluk alanında olmamasına rağmen köprü genişletme çalışması başlattığı Halaçlı köprüsünün beton dökme işlemlerinin bu hafta sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı ifade edildi. Köprü çalışmalarının yanında Fen İşleri ekipleri asfalt üzerinde de yama çalışması yaparak oluşan çukurları da kapatmış oldular

Halaçlı köprüsünde sona gelindi
12 Ağustos 2015 Çarşamba 16:59

 ÇALIŞMALAR YAKLAŞIK İKİ HAFTA ÖNCE BAŞLADI

Yaklaşık 2 hafta önce Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Halaçlı köprüsü üzerinde başlatılan köprü genişletme çalışmalarında sona gelindi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, “Ambardere-Hallaçlı arasında kalan yol geniş olmasına rağmen köprü tek aracın geçeceği kadardı. Geniş yoldan bir anda daralan bir köprü vardı. Bu alanda sürekli olarak kazalar meydana geliyor ve çok sayıda da hayatını kaybeden insanlar oldu. Daha fazla canın yanmaması adına köprü genişletme çalışmaları başladı” ifadeleri kullanıldı.

11 METRE GENİŞLİĞİNDE OLACAK

Köprünün 11 metre genişliğinde olacağını ifade eden yetkililer, “İlk olarak mevcut köprünün her iki yanına da temeller atıldı. Devam edecek olan çalışmalar kapsamında da köprü ayakları yapılarak tabliye betonu dökülecek. İki tarafta da yapılan çalışmaların sonunda da köprü 11 metre genişliğinde olacak. Mevcut köprüde de güçlendirme çalışmaları yapacağız” denildi.

TRAFİĞE KAPATILMIŞTI

Halaçlı yolunun Çerkezköy Belediyesi İmar planlarında yer almayan bir yol olduğunu ifade eden yetkililer, “yol bize ait olmamasına rağmen gerekli çalışmaları başlattık ve bir aksilik çıkmadığı taktirde de Cumartesi günü beton dökme işlemi tamamlanacak. Yaklaşık 30 bin TL’ye mal olması hedeflenen köprü genişletme çalışması kapsamında da araç yolunu trafiğe kapattık. Kısa bir süre önce yaşanan sel felaketinde mevcut köprü büyük hasar görmüş. Çalışmaların sağlıklı devam etmesi ve olası bir sıkıntı yaşanmaması adına da yolun araç trafiğine kapatmış olduk” açıklamasında bulunuldu.

CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR BETON  TAMAMLANACAK

Devam eden çalışmalar kapsamında köprü genişletilmesi için perde duvar uygulaması tamamlanırken, Cumartesi gününe kadar da direk tabliyelerinin betonunun döküleceği ifade edildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.