Halkalı – Sirkeci 2018 sonunda tamamlanacak

Marmaray Kazlıçeşme – Halkalı Uzatması’nda çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Çerkezköy’den demiryolu vasıtasıyla Halkalı’ya giden vatandaşların, Halkalı’dan Kazlıçeşme’ye geçerek sonrasında da İstanbul’un diğer bölgelerine rahat bir şekilde ulaşmalarını sağlamada önemli rol üstlenen uzatma, hedef tarih olan 31.12.2018’den daha önce -2018’in Eylül ayında, okullar açılmadan tamamlanmaya çalışılıyor

Halkalı – Sirkeci 2018 sonunda tamamlanacak
02 Ağustos 2017 Çarşamba 18:30

YATIRIM BAKANLIK-CUMHURBAŞKANLIĞI DÜZEYİNDE TAKİP EDİLİYOR
Edinilen bilgilere göre projenin doğrudan takibini Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) yapıyor. AYGM de taşeron firma kullanıyor. Yatırım Bakanlık- Cumhurbaşkanlığı düzeyinde takip ediliyor.
2018 EYLÜL AYINA YETİŞTİRİLMEYE ÇALLIŞILIYOR
Projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de yardım ettiği öğrenilirken gayri resmi hedefin 2018 Eylül ayı olduğu bilgisine erişildi. Uzatmanın stratejik önemi doğrultusunda proje 2018 – 2019 eğitim öğretim yılının başında hayata geçirilmeye çalışılıyor.
EN MEŞAKKATLİ AŞAMA TEST AŞAMASI
Çalışmaların zaman açısından en sıkıntılı döneminin elektronik sistem testleri olduğu öğrenildi. Çünkü, testler yapılmaya başlandıktan sonra en son testte bile hata bulunsa, yeni bir yazılım geliştiriliyor ve testler yeniden uygulanmaya başlıyor. Projenin yetiştirilememesindeki en büyük korku test aşaması olduğu çünkü test sürelerinin tahmin edilemediği edinilen bilgiler arasında.
ÇERKEZKÖY – HALKALI ARASI SÜRE AZALACAK
Öte yandan, Çerkezköy – Halkalı arası yolculuk süresini aşağı çekecek olan sinyalizasyon düzenlemeleri için de ihale yapıldığı, yer teslimi gerçekleştiği ve çalışmaların başladığı bildirildi. Geçtiğimiz sene ‘2017 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor’ denen düzenlemenin sene sonuna doğru son halini alması bekleniyor.
4 GÖZLE BEKLENİYOR
Çerkezköy – İstanbul arası güncel otobüs fiyatlarının 25 TL olmasından dolayı İstanbul’a ulaşımda demiryolunu tercih etmek isteyen vatandaşlar, Kazlıçeşme – Halkalı Uzatması’nın tamamlanmasını dört gözle bekliyor. Çünkü Çerkezköy – Halkalı arası tren bileti ücreti şu anda 8 TL yani otobüs bilet ücretinin 3’te 1’i.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.