Taşın altına kim elini koyacaksa koysun artık!

2013 yılı Ekim ayında biteceği açıklanan Pınarça Deresi ıslah çalışmaları henüz tamamlanılmazken, Çorlu Deresi’nde istimlak sorunu nedeni ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün ıslah çalışmalarına başlamaması Çerkezköy’ü yine facianın eşiğinden döndürdü

Taşın altına kim elini koyacaksa koysun artık!
22 Eylül 2014 Pazartesi 07:56

İki gün etkili olan sağanak yağış Çorlu ve Pınarça Derelerinin taşmasına neden olurken, Hükümet Konağı ve çevresinin zemin katları, Bağlık Mahallesi’ndeki bazı evlerin zemin katları ile Ambardere ve Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bazı noktalar yine sular altında kaldı.

YİNE DİKEN ÜZERİNDE BİR GECE

 Çorlu ve Pınarça Derelerinin taşması Çerkezköy’de korku dolu dakikaların yaşanmasına ve endişeye neden olurken, sel sularının fazla yükselmemesi 2012 yılındaki sel felaketinin yaşanmamasına neden oldu. Sel nedeni ile Çerkezköy protokolü diken üstünde geceyi geçirirken, Hükümet Konağı ve çevresi, Bağlık Mahallesi’ndeki bazı evlerin bodrum ve zemin katları ile Ambardere ile Küçük Sanayi Sitesi civarında bazı noktaların çevresi sel sularından etkilendi.

KALICI ÇÖZÜM GEREKİYOR
Pınarça ve Çorlu Deresi’ndeki ıslah çalışmalarının tamamlanmaması nedeni ile her yağmur sonrası Çerkezköy adeta diken üzerinde derelerin taşmamasını beklerken vatandaşlar soruna acilen kalıcı çözüm üretilmesini istiyor.
 
EKİM 2013’TE BİTMESİ GEREKEN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ile Fatih Mahallesi'nin ortasından geçen Pınarça Deresi'nin ıslahı için DSİ (Devlet Su İşleri) Bölge Müdürlüğü 2013 yılı Mayıs ayında çalışmalarına başlamış ve yetkililer 2013 yılının 15 Ekim’inde çalışmaların biteceğini açıklamıştı. Hatta işin başlama ve bitiş tarihlerin yer aldığı tabela dere kenarına monte edilirken, 15 Ekim 2013 tarihinde bitmesi gereken çalışmalar hala devam ediyor,

TABELADA Kİ TARİH
13 Aralık 2012'de ihalesi yapılan ve 2013 yılının Mayıs ayında çalışmalarına başlanan Pınarça Deresi Taşkın Koruma işi devam ederken, denetim kısmını ise DSİ Edirne 11. Bölge Müdürlüğü ile DSİ Tekirdağ 113. Bölge Müdürlüğü tarafından denetlendiği belirtilen çalışmaların aradan geçen 1 yıla rağmen neden bitirilmediği esrarını koruyor.

KÖPRÜ ÇALIŞMALARI DA BAŞLAMADI
Tabelada sözleşme tarihi 16 Ocak 2013 olarak yer alırken, işe başlama tarihi 18 Ocak 2013 ve işin bitiş tarihi ise geçtiğimiz 15 Ekim 2013 olarak yazılmış. Sözleşme bedeli 4 milyon 272 bin 626 TL olan taşkın koruma işinde çalışmaların sürmesi ve henüz tamamlanmaması vatandaşın tepkisini çekerken, yetkilileri göreve davet ettiler.
 
SELE NEDEN OLAN NOKTALAR NERESİ?

 
“Tabeladaki tarihe göre çalışmaların bitmiş olması, köprülerin yapılmış ve hatta o bölgede ağaçlandırma çalışmasının bitmiş olması gerekirken hala Pınarça Deresi’nde çalışmalar sürüyor” diyen vatandaşlar, sel taşkınlarına neden olan kısmın Bahçevan Köprüsü ile Atatürk Viyadüğü arasında kalan kısım ile Kapalı Pazar Yeri ile Kızılpınar arasında olan kısım olduğunu belirterek, “Bu noktalarda su gitmiyor. Çarpık yapılaşma, dere yataklarının dolu olması, suyun doğal akışını uygun dere yatağı kodunun olmaması sel felaketini beraberinde getiriyor. Biraz şiddetli yağmur yağınca dere yatakları bu hali ile gelen suyu taşıyamıyor. Taşıyamayınca da sel baskınlarına maruz kalıyoruz” diye isyan ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.