Birlikte Daha Aktif projesi hayata geçti

Beyazay Derneği’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile tasarladığı ‘Birlikte Daha Aktif’ projesi Çerkezköy’de hayata geçti. İlk etapta 48 kişi ile başlayan projeye katılımın artması bekleniyor

Birlikte Daha Aktif projesi hayata geçti
30 Haziran 2015 Salı 20:02

 PROJE 48 KİŞİYLE START ALDI

Çerkezköy Kapaklı Spor Salonu’nda açılışı gerçekleştirilen ‘Birlikte Daha Aktif Engelsiz Yarınlara’ projesinin açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aysal, Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, antrenörler ve engelli – engelsiz sporcular katıldı.

METİN KUBİLAY: “ÇOK MUTLU VE GURURLUYUZ”

Açılışta kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay; “Öncelikle çocuklarımıza hayırlı olsun diyorum. Böyle güzel bir projeye burada katılım gösterdikleri için onlara çok teşekkür ediyorum. Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanımız uzun zamandır bu proje ile ilgileniyordu. Bu proje için çok fazla emek harcadılar. Projemiz bugün burada hayata geçti. Çok mutlu ve gururluyuz. Sponsor firmalarımıza ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin’den proje hakkında bilgiler aldı.

“ÇOCUKLARIMIZI AKTİF VE SOSYAL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Katılımcılara ‘Birlikte Daha Aktif’ projesi hakkında bilgiler veren Beyazay Dermeği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin; “Kaymakamımız başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürümüze, halk Eğitim Merkezi Müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Amacımız engelli – engelsiz tüm arkadaşlarımızla birlikte spor yapmak. Çocuklarımızı bir arada tutarak aktif ve sosyal hale getirmek istiyoruz. Engelli çocuklarımızın evde oturmaktansa aktif hale gelmelerini; engelsiz çocuklarımızın da engellilerle beraber hayata sımsıkı tutunmalarını sağlamak amacındayız. Şu an 48 tane öğrencimiz var ve biz 4 branşta eğitim veriyoruz. Bunlar resim, masa tenisi, basketbol ve futbol… Resim eğitimlerimiz Atatürk İlkokulu’nda, basketbol ve masa tenisi eğitimlerimiz Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda, futbol eğitimimiz ise Kapaklı Şehir Stadı’nda yapılacak. Şu an 12’şer kişiden oluşan gruplar halinde kurslarımızı başlattık ama bu sayının daha da artacağını söylemek istiyorum. Kurslarımız 3 ay ve 3 kur şeklinde devam edecek. Dönüşümlü bir yol izleyeceğiz. Bir kursu bitiren diğerlerine geçiş yapacak şekilde ayarladık programımızı. Kurslarımızın faydalı olacağını inanıyorum. Umarım öğrenci sayımız daha da artarak kurlarımıza devam ederiz. Herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.